QUESTION Weird flash on replays... idea what and where this comes from?

Discussion in 'Tracks' started by EKO Sim-Racing, Mar 2, 2020.

  1. EKO Sim-Racing

    EKO Sim-Racing Well-Known Member

    Joined:
    Dec 5, 2018
    Messages:
    376
    Likes Received:
    335
    Hello all,
    I've been recently making videos of my tracks, showing replays and stuff. A very strange issue I keep getting regardless of the track is this weird shape:
    upload_2020-3-2_10-1-45.png

    It is a very quick flash that happens, so probably doesn't even last more than a few milli-seconds, but regardless what track I replay on (mine or others) this random flash occurs, and happens whether I tape my replay or not.
    So this leads me to believe that it's coming from the game, via shaders maybe?
    It's supposed to look like this in the background:

    upload_2020-3-2_10-4-9.png

    Any tips, tricks, ideas, solutions, anything concerning this ?
    You can see it occur here at around 21-22 second mark of this video to understand a bit better:


    and same at 1 min 03sec here:
     
  2. luchian

    luchian Administrator Staff Member

    Joined:
    Jun 3, 2014
    Messages:
    2,958
    Likes Received:
    1,454
    There is a setting in CSP. Something with minimum FOV , iirc. And should be set to 0.5.

    I am not at home, and I am quoting from memory - but it did solve the problem for me.
     
  3. EKO Sim-Racing

    EKO Sim-Racing Well-Known Member

    Joined:
    Dec 5, 2018
    Messages:
    376
    Likes Received:
    335
    Ah so you too had this issue! Good to know.
    Ok, I'll try this setting as well when I get home. Thank you Luchian :)
     
  4. Leonardo Ratafia

    Leonardo Ratafia Member

    Joined:
    Aug 31, 2015
    Messages:
    74
    Likes Received:
    39
    just follow the sol 1.4 configuration guide, change every parameter in red from default and you'll never see that again.
     
    EKO Sim-Racing likes this.
  5. EKO Sim-Racing

    EKO Sim-Racing Well-Known Member

    Joined:
    Dec 5, 2018
    Messages:
    376
    Likes Received:
    335
    Thank you Leonardo. Strange thing is that I did follow the sol guide (just maybe not the 1.4 version).
     
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice