ISSUE No ABS data in Simhub

Discussion in 'Car Models | Physics' started by justdigit, Dec 18, 2023.

  1. justdigit

    justdigit New Member

    Joined:
    Dec 18, 2023
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Maybe not the best forum to ask....sorry for that.

    I use Simhub and Content Manager and i want to use the ABS signal to rotate my rumble motors on the pedal.
    Like every sim untill now.

    But i dont get live data from the ABS signal in Simhub.

    I have reinstalled Simhub completly and i have renamed the Assetto Corsa folder in My document and did an intergrity check in steam.

    Where do i start to debug this issue? I guess its in the shared memory Physics section. But how and where to check if something is missing?

    I have asked in simhub discord. But no answer. I thought you guys know where to look.

    Thanks
     
  2. luchian

    luchian Administrator Staff Member

    Joined:
    Jun 3, 2014
    Messages:
    3,010
    Likes Received:
    1,495
    Simhub is pretty "smart" by now and should be able to configure AC automatically. A message like below should pop-up when you launch Simhub.
    2023-12-18_233941.jpg

    Once that is done, you need to tell Simhub which soundcard to use. E.g. below:
    2023-12-18_234257.jpg

    And finally, you need to activate the effect you are looking for:
    2023-12-18_234402.jpg
     
  3. luchian

    luchian Administrator Staff Member

    Joined:
    Jun 3, 2014
    Messages:
    3,010
    Likes Received:
    1,495
    Oh, you might be using motors. The process should be similar, but you would need to activate the additional HW that drives the motors. I never used motors, so can't help more.
    2023-12-18_234603.jpg
     
  4. fughettaboutit

    fughettaboutit aka leBluem

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Messages:
    1,133
    Likes Received:
    383
    ABS is not amongst the data the simhub app aquires

    ABS is only availabe via AC shared mem and only for the players car, so i guess they didnt bother to include it

    edit: though i have seen on the Bosch ddu8 dash, that they seem to get info about if ABS/TC is on or off, idk where thats coming from...but also its broken, abs/tc are somehow wrongly linked, when you turn off ABS, SimHub thinks you also turned off TC (or other way around...or TC display is same as ABS, its weird...)
     
    Last edited: Dec 19, 2023
  5. fughettaboutit

    fughettaboutit aka leBluem

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Messages:
    1,133
    Likes Received:
    383
    see this vid https://imgur.com/a/C5S0QWF
    1. changing ABS levels down to off -> Simhub also counts down TC display
    2. changing TC levels down to off -> Simhub doesnt change
    3. changing TC levels to on again -> Simhub doesnt change
    4. changing ABS level -> Simhub working again here

    edit: used older SimHub version 7.4.7 from Aug 14, 2021 :lol:, will test newer...
    edit2: latest from 2 days ago is same
    edit3: now waiting 24hrs to be able to post on SimHub discord :)
     
    Last edited: Dec 19, 2023
: ABS, Simhub
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice