QUESTION Color issues when opening in ksEditor and Assetto corsa.

Discussion in 'Tracks' started by monkichi, Jan 3, 2020.

  1. monkichi

    monkichi New Member

    Joined:
    Jan 3, 2020
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hello everyone. There was a color problem when creating the tracks.

    No symptoms appear with modeling software.(use Blender 2.8)
    But ksEditor and Assetto corsa show symptoms.
    This symptom. I will show you the production procedure.

    (Symptoms are summarized in the video)

    Even if a simple square pole is placed, the color will be partially discolored.

    what is wrong? How can I solve it?
     
  2. fughettaboutit

    fughettaboutit Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Messages:
    97
    Likes Received:
    58
    probably double vertices and normals not set correctly

    in blender in edit mode, go Mesh->Clean Up->Merge by Distance (use 0.00001 or smaller)

    after that, go Mesh->Normals->Set from Faces
     
  3. monkichi

    monkichi New Member

    Joined:
    Jan 3, 2020
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Thank you for the advice.
    Vertex merging is already complete.
    So I tried the following.

    Mesh->Normals->Set from Faces
    However, the results have changed, but have not been fundamentally resolved.



    The top of the photo is "Set from Faces".
     

    Attached Files:

  4. fughettaboutit

    fughettaboutit Moderator

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Messages:
    97
    Likes Received:
    58
    try this too:
    Mesh->Normals->Average->Face Area
     
  5. monkichi

    monkichi New Member

    Joined:
    Jan 3, 2020
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Mesh-> Normals-> Average-> Face Area
    I actually tried it.But things didn't change as expected.So I tried some items in the same menu.

    Mesh-> Normals-> Point to Target , merge , Split ,Average…
    Most of them failed, but only the following worked.

    Mesh-> Normals-> Rotate...
    When I typed 90 here, for some reason the discomfort was gone.
    I tried other parts in this way.
    スクリーンショット (236).png
    However, this did not work for some parts.
    I understand from change. The cause was normal.
    スクリーンショット (237).png
     
: tracks, mod, ksEditor
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice