Sezonul 4 - CLASAMENT

Discussion in 'Arhivele nationale' started by luchian, Sep 28, 2019.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. luchian

    luchian Administrator Staff Member

    Joined:
    Jun 3, 2014
    Messages:
    3,007
    Likes Received:
    1,493
    Fiecare inceput de sezon e ceva mai anevoios din punct de vedere organizatoric pentru ca sunt multe de facut iar timpul disponibil nu e niciodata de ajuns. In plus, in acest Sezon 4 avem un numar record de inscrieri, chiar peste ce credeam noi ca reprezinta "simracerii activi" din Romania. Dar, nu sunteti aici pentru a citi scuze, ci pentru a numara puncte si pozitii :).

    Inainte de a intra in cifre, e necesara o a doua precizare: cursele etapei cu numarul 1 au fost populate de mai multe incidente decat ar fi de asteptat intr-un mediu de simracing organizat. Aveam sa aflam a doua zi ca a fost o cincidenta nefericita intre ceva probleme hardware si numarul mare de participanti (33), chiar peste limitele recomandate in Assetto Corsa. Aceasta combinatie a facut foarte dificila analiza situatiilor/cauzelor incidenteleor observate. Cu toate acestea, comisarii de serviciu au petrecut cateva ore pentru a parcurge primele tururi din reluarile ambelor curse ale serii si s-a luat decizia (exceptionala pentru etapa 1) ca cei implicati in incidente sa fie #decat "avertizati" (vom publica lista in topicul dedicat).

    Bun, si acum sa vedem cum stam dupa Etapa 1. Am impartit clasamentul in 2, pentru a face mai usoara lectura.

    [P1-P25]
    Pentru cei care au pariat pe baza "experientei", etapa 1 le-a dat dreptate. Favoritul din antrenamente, #01N.Victor a incasat cele mai multe puncte, 113p. (Ah, v-am spus ca avem o noua grila de punctare ?) Cu toate astea, semnele sunt clare: nimeni, dar absolut nimeni nu va mai fi la plimbare si va fi nevoie de transpiratie pentru a ramane sus in clasamente. E de ajuns sa priviti lourile 2 si 3, unde #78C.Lucian si #19B.Cristian au fiecare cate 107p. Campionul en-titre, #12C.Alex confirma titlul nu a fost o intamplare, si in ciuda unui start delicat, se instaleaza in P4 la finalul serii. Prima surpriza e mai jos insa, cu #74S.Cristian in P5. Rezultat ce nu-i sta in fire si mai ales genul de rezultat cu care a mai amagit fanii si in sezoanele trecute. Un alt duel umar la umar avem si mai jos cu P6-P7 unde #37G.Mihnea si #22D.Radu au terminat cursele cu acelasi numar de puncte. In P8 (cam pe unde credea naiv si subsemnatul ca va sfarsi) il gasim pe #15D.Alexandru, un pilot nu neaparat rapid, dar foarte constant. In P9 isi face loc "un prieten", asa cum l-a numit #440M.Alex pe #410S.Thomas. Prietenul insa a avut cateva sprinturi foarte reusite de-a lungul a celor 2 curse, si incheie seara cu 85p, cu 2p in fata lui #25.P.Andrei care inchide Top10.

    Talentele tinere trebuiesc cultivate, orice om cu experienta in motorsport stie asta. Si o prima demonstratie am avut-o in etapa 1, unde unul din pilotii rapizi in antrenamente #46B.Andrei, incheie seara doar P11. Vom ramane insa cu ochii pe el in etapele urmatoare. In zona "7x" puncte ii avem apoi in ordine pe #24M.Bogdan, #11M.Gabriel (de salutat revenirea spectaculoasa dupa ani buni de absenta) si #77S.Akos care incheie Top15. Diferentele sunt mici, si in conditii egale (aka prezenta pe grila de start) vom asista cu siguranta la batalii in zona asta. In P16 il gasim pe #88M.Tudor care tind sa cred ca va mai urca in clasament in etapele urmatoare si pe #16B.Leo de la care ma astept la acelasi lucru. #69R.Iulian confirma ca progresul aratat in ultimele etape ale sezonului trecut nu a fost intamplator si termina etapa 1 in P18. La prima vedere nu pare semnificativ, dar pe o grila de 30+ piloti, este un rezultat muncit. #323M.Alex aduna 58p si asta il aseaza in P19 la finalul etapei. Top20 e incheiat de "gemenii" #80I.Marius si #10I.Daniel, care dincolo de faptul ca sunt frati, incaseaza fix acelasi numar de puncte si impart P20 :). Una din urmarile neplacute ale serii - problemele tehnice care au influentat conexiunea - este consemnata clar si de clasament: piloti cu experienta si ritm bun precum #07D.Andrei sau #84N.Alexandru se regasesc in plutonul P20-P25.
    RLR_S4E1_A.png

    ***
    [P26-P51]
    Intram in zona de agrement, cu a 2a jumatate a clasamentului. Desigur aici sunt toti cei care acumuleaza absente (mai ales cu noua grila de punctaj, absentele costa foarte mult) dar ii intalnim si pe cei care au avut ghinion (tehnic) sau ghinionul de a fi langa colegi prea increzatori. E fix povestea lui 440#M.Alex care in plus, sfarseste P27, in spateleprea- viteazului #09C.Lucian :D. Clasamentul e incheiat de grupul condus de #14P.Andrei, urmat de #123N.Laszlo, #64Z.Catalin si #612D.Bogdan.
    RLR_S4E1_B.png

    ***
    Aaah, era sa uit (de fapt sincer sa fiu chiar uitasem), sezonul asta avem echipe ! Rivalitatile au inceput inca inainte de start, si lupta din clasament se anunta acerba. Calculele pareau simple initial dar aliantele pe ultima suta de metri au venit sa complice putin planurile. Prima etapa ii aseaza pe cei 2 piloti de la East Friendly Racing in P1, dar ar fi utopic sa numim drumul ramas ca fiind simplu. Cateva puncte ii despart de Apex Hunters Racing si de rivalii anuntati West Competition Racing, care ocupa respectiv pozitiile 2 si 3. Abandonului numarului #09 a costat scump echipa celor de la Input Lag Motorsport, si #78C.Lucian e nevoit sa aseze practic singur echipajul in P4. Echipa fara frane - atat pe circuit cat si in alegerea numelui - NoBrakes Call911 Racing Fun incheie seara in P5 datorita staruintei ambilor piloti, in ciuda unei etape dificle.
    In P6 isi fac loc cei de la RacingSim, urmati in P7 de colegii de breasla SimRacing Experience, sau SRE Racing cum va fi echipa cunoscuta mai departe in clasamente. P8 demonstreaza ca se poate intra in motorsport si fara sponsori generosi, si echipa lor SuntemSaraki aduna 86p dupa etapa 1. Ritualurile si sfintirea utilajelor de concurs nu a prea functionat ok pentru MIR, dar zeul motorsportului nu doarme asa ca sunt convins ca vom asista la o revenire spectaculoasa in etapele ce urmeaza. P10 e incheiat de Geodesic Racing, cu un echipaj format dintr-un singur pilot. Va fi greu, dar timpii din antrenamente arata ca e posibil sa asistam la ceva surprize.
    RLR_S4E1_Echipe.png

    ***
    Ca o nota de final, inscrieri avem pana dincolo de P50, numarul de echipe creste si el si dupa cum (ar trebui sa) stiti, cea mai slaba din cele 10 etape ale campionatului nu este luata in calculul clasamentului. Asadar fiecare pilot are dreptul la o absenta sau o seara cu ghinion, fara niciun efect asupra punctajului total. Asta ar trebui sa ofere atat motivatie cat si flexibilitate celor care alearga.

    Bun venit in Racing League Romania, bun venit in Sezonul 4 - sa fie RACING !
     
  2. Berry

    Berry Active Member

    Joined:
    Aug 31, 2019
    Messages:
    66
    Likes Received:
    161
    Clasament Etapa 2 - Laguna Seca:

    Ajungand si la a doua etapa a sezonului, putem observa ca avem destule rasturnari de situatie, in intregul clasament, dovedindu-se astfel ca in multe cazuri, rabdarea si consecventa pilotilor este rasplatita pe termen lung.
    Asadar, haideti sa trecem la clasament si sa vedem cum s-a clasat lumea dupa aceasta etapa, cu mentiunea ca vor fi mentionati doar participantii care au acumulat puncte pana acum:

    Locurile 1-20:
    In prima pozitie a clasamentului il gasim pe #19 Cristian Berindea cu plasari pe podium in ambele curse, insa la o diferenta mica de puncte (9p) se afla #78 Lucian Cimpean, cu un prim loc excelent in prima cursa, dar ca si rezultat al unui carambol in a doua cursa reuseste sa se claseze doar pe locul al doilea in clasament. Pe locul 3 il avem pe #24 Bogdan Mutu care ne arata ca viteza pe care a aratat-o in etapele anterioare nu a fost nimic intamplator, urcand astfel 9 pozitii in clasament. Dar actiunea nu s-a restrans doar in zona podium-urilor, pe locul 4 si 5 ii avem pe #46 Andrei Bechir si #37 Mihnea Georgescu, amandoi prezentand imbunatatiri considerabile si rezultate respectabile, iar fiind diferentiati de un singur punct, sigur va fi o batalie interesanta in viitor. #25 Andrei Penghis si #15 Alexandru Dobrea fac avansuri bune in clasament, cu rezultate consecvente in ambele curse, ocupand poziitile 6 si 7. #16 Leo Borlovan a fost un highlight al etapei, avansand cu 10 pozitii in clasament si plasandu-se pe locul 8, ca si rezultat al unui final victorios in a doua cursa, iar #88 Tudor Mihai si #77 Akos Szabo se prezinta si ei pe locurile 9 si 10 in clasament, astfel incheiand top 10.

    Din pacate nu toata lumea poate avea rezultate satisfacatoare, astfel pe dragul nostru Zoinx, #74 Cristian Stirbu il gasim pe locul 11, cu un DNF in a doua cursa, dar la mica distanta il gasim pe #09 Lucian Chirvase care a condus foarte respectabil in ambele curse si se afla pe locul al 12-lea (urcand 14 pozitii!), iar in urma sa, pe pozitiile 13, 14, 15 ii avem pe #69 Iulian Rasmerita, #323 Alex Mos si #10 Daniel Iordache care prezinta si ei rezultate consecvente in ambele curse, daca nu spectaculoase. Pentru campionul etapei anterioare avem o neprezentare din pacate, iar momentan pe #01 Victor Nicolae il gasim pe locul 16. Pe urmatoarele 4 pozitii care incheie Top 20 se afla #84 Alexandru Negut, #11 Gabriel Movila, #440 Alex Mirea si #12 Alex Cascatau (din nou, neprezentare). Concluzionand, putem observa clar ca in Top 20, diferenta de puncte este minima momentan, si absolut orice se poate intampla in etapele urmatoarele, asa ca nu va descurajati prea usor, mai e drum lung pana la finish, iar persistenta se va rasplati!

    RLR_S4E2_Piloti_A.png


    Locurile 21-34:

    Incepand cu #14 Andrei Potra clasat pe locul 21, putem observa ca nici spre finele clasamentului nu e o lupta usoara, diferenta de puncte intre oponenti fiind de cate 2, 3 puncte. #888 Emil Stanciu ne surprinde cu prima sa aparitie in campionat, cu rezultate si timpi respectabili, clasandu-se pe locul 22. Pe 23 si 24 ii avem pe #22 Radu Dumitrescu si #410 Thomas Stempurszki care nu s-au prezentat la aceasta cursa. Pe locurile 25 si 26 ii avem pe #17 Dan Duminica si #612 Bogdan Mutu cu rezultate decente in ambele curse, urcand mult in clasament. Pe 27 se claseaza #80 Marius Iordache cu un DNF in a doua cursa, iar pe 28 il gasim pe #128 Dan Dracea, cu o viteza buna si racecraft demn de respectat. Pe locul 29 il avem pe #07 Andrei Dinca, cu un rezultat bun in prima cursa dar un DNF in a doua. Ultimele locuri ale clasamentului sunt ocupate de cei cu DNF total la aceasta cursa.

    RLR_S4E2_Piloti_B.png

    Clasament echipe:

    Ne-a ramas un pic de actiune si de suspans si la capitolul echipe! :D
    Deci, ce schimbari avem, ia sa recapitulam.

    Pe primul loc ii avem pe cei de la Apex Hunters Racing, care se pare ca nu se multumesc cu vanatul de apexuri, vor sa cuprinda si campionatul pe echipe, cu rezultate bune din partea ambilor membri. La o distanta de 57 de puncte ii avem pe locul 2 pe cei doi Luciani de la Input Lag Motorsport. Pe 3 ii gasim pe East Friendly Racing cu un rezultat bun din partea lui Andrei, dar o neprezentare pentru Victor. O alta echipa afectata de neprezentarea la curse si DNF-uri este West Competition Racing, plasati pe locul 4. Pe locul 5 si 6 ii avem pe NoBrake Call911 RF si SuntemSaraki cu rezultate respectabile si cu o diferenta mica de puncte intre ei. Racing Sim si SRE Racing coboara in clasament pe pozitiile 7 si 8 din pricina unor rezultate mai slabute. Pe locurile 9 si 10 ii avem pe cei de la MIR si PitStops.ro Racing , iar incheiand clasamentul pe locurile 11 si 12, avem doua echipe care nu au punctat deloc in acest sezon, dar sunt bine veniti sa ne surprinda in viitor, fiind vorba despre Geodesic Racing si Willi Motorsport.

    RLR_S4E2_Echipe.png

    Asta a fost a doua etapa, cu suisuri si coborasuri, cateva incidente dar si momente memorabile de cursa, suntem pregatiti pentru urmatoarele etape si de abia asteptam sa vedem ce performante veti avea in viitor! Race hard!
     
    rooL-, luchian and sergiuneagu like this.
  3. luchian

    luchian Administrator Staff Member

    Joined:
    Jun 3, 2014
    Messages:
    3,007
    Likes Received:
    1,493
    /!\ Inaintea startului de sezon, s-a luat decizia ca cele mai bune 9 etape din 10 sa fie luate in calcul pentru fiecare pilot. DAR:
    - dat fiind ca membrii comisiei au uitat sa puna la zi puntul PC-3 din Regulament (care spune 8 din 10);
    - dat fiind ca unii piloti inscrisi chiar au citit numitul regulament;
    - si mai ales dat fiind ca la inceputul sezonului problemele tehnice au complicat viata pilotilor pe circuit;

    ..s-a decis (exceptional - i.e. in timpul sezonului) sa ramanem la clasament bazat pe cele mai bune 8 etape din 10.

    Speram ca asta sa ofere mai multa flexibilitate pilotilor care au avut/vor avea ghinion de 2 ori.
     
    Dinca Andrei likes this.
  4. Berry

    Berry Active Member

    Joined:
    Aug 31, 2019
    Messages:
    66
    Likes Received:
    161
    Etapa 3 - Silverstone
    Am ajuns si la finalul celei de-a 3-a etape, iar clasamentul s-a schimbat intr-un mod interesant, atat la piloti, cat si la echipe, dar inainte de asta, as vrea sa mentionez cateva aspecte importante referitor la modalitatile de punctare:
    1. Indiferent ca alergi pe server PRO/SEMI, punctele din calificari se acorda ca si cum alergam toti in acelasi split. (exemplu: daca X alearga in split SEMI si are timp in calificari de P2 la general, el ia cele 2 puncte, dar isi mentine pozitia pe serverul SEMI);

    2. Acelasi lucru se aplica si pentru BEST LAP in timpul cursei;

    3. Locurile cu DNF din split PRO sunt completate cu rezultatele din SEMI. Exemplu: Daca locurile 17-20 in split PRO au DNF, atunci locurile 1-3 din split SEMI iau puncte ca si cum s-au clasat P17-P20;

    4. Dupa etapa 5 (inclusiv) vom incepe sa scadeam cele mai proaste 2 etape ale fiecarui pilot; asta va fi evolutiv (i.e. se va updata pe masura ce avansam - exemplu, daca ai abenta in etapa 8, atunci E8 va fi una din cele 2 slabe).
    5. REZULTATELE CAMPIONATULUI, CAT SI A CURSELOR INDIVIDUALE SE POT GASI DE ACUM AICI

    Clasament dupa a 3-a etapa:
    Piloti - Top 10:
    rlr.png


    Am ajuns sa luam startul pe Silverstone cu speranta ca e un circuit larg, relativ simplu si cu multe posibilitati de distractie, insa nu cred ca era nimeni pregatit pentru atatea rasturnari de situatie (si de masini, ca veni vorba). Pe primul loc il gasim tot pe #19 Cristian Berindea, consolidand pozitia cu o victorie destul de usoara in prima cursa si o clasare in podium in cea de-a doua cursa dupa o accidentare la start, iar in mod surprinzator, pentru a doua oara in doar 3 etape, si #78 Lucian Cimpean obtine acelasi rezultat in curse insa inversat, obtinand acelasi numar de puncte si mentinandu-si pozitia pe locul al 2-lea, prezentandu-se o batalie foarte stransa in viitor. Incheiand podiumul il gasim pe #46 Andrei Bechir, care ne-arata ca defapt un ritm rapid de cursa ii sta mai mult in caracter decat incidentele din etapele anterioare, cu rezultate bune si un avans semnificativ in clasament. Sa fie acel numar 46 mai mult decat simbolic?
    #25 Andrei Penghis urca doua pozitii in clasamentul general, care, chiar daca a fost implicat in numeroase incidente, a avut un ritm de cursa bun si isi arata valoarea pentru echipa pe care o reprezinta. Ce putem spune despre #88 Tudor Mihai este ca merge absolut constant, cu un rezultat care poate in ochii multora ar fi considerat "mediocru", reuseste sa adune in mod consecvent puncte valoroase campionatuluim, astfel urcand cu 4 pozitii in clasament. La abia 2 puncte, respectiv 3 puncte distanta se gasesc #15 Alexandru Dobrea si #16 Leo Borlovan care la randul lor au reusit si ei sa evite haosul cauzat la inceputul ambelor curse, si au avansat cate putin catre niste pozitii solide in Top 10. Pe locul al 8-lea, cu un avans de 4 pozitii fata de etapa anterioara il gasim pe #09 Luc Chirvase care-si impune in continuare stilul tipic, mers curat, fara peripetii, si cu o tendinta de-asi apara locul cu o tenacitate aparte, tinand totusi cont de fairplay. Pe pozitia nr.9 il gasim pe #74 Cristian Stirbu care se pare ca a invatat sa lase fraul un pic si sa lase Porsche-ul sa ia avant, dar sincer nu e nimic surprinzator, stiindu-i potentialul, dar se pare ca si numele echipei are o tenta sugestiva in acest gaz :D.
    Ocupand ultimul loc din top 10, il avem pe #01 Victor Nicolae, care urca 6 pozitii in clasament in aceasta etapa, insa in mod cert n-a avut o seara usoara la Silverstone, avand un incident in prima curba chiar dupa startul cursei 1, dupa care, masina fiindu-i avariata, a reusit sa duca la finish cu greu o masina care, la condus, se-asemana mai mult cu primele prototipuri ale unui 911. In a doua cursa a avut mai mult succes, incheiand-o pe locul al 2-lea si urcand incet intr-un teritoriu mai familiar.

    Clasament echipe:

    rlr1.png


    Pe scurt, cu doua plasari in podium cei de la Apex Hunters Racing aduna un numar sanatos de puncte, crescand diferenta fata de locul al doilea semnificativ, unde intamplator se afla tot Input Lag Motorsport unde clasarea buna a concurentului #78 ii mentine in cursa, insa #09 va trebui sa se ridice la asteptari daca au sperante sa-si continue lupta la titlu. Pe locul 3, la fel, pozitie neschimbata pentru East Friendly Racing cu rezultate bune din partea lui #25 dar o cursa mai nenorocoasa pentru #01. Pe locul 4 ii avem pe cei de la NoBrakes Call911 Racing Fun a caror strategie de a nu mai frana a dus la rezultate bune in aceasta cursa, speram totusi sa nu rezulte in incidente aceasta atitudine excentrica.
    Locul 5 este ocupat de West Competition Racing care coboara cu o pozitie in clasament, nesurprinzator, fiindca din cei 3 (!) membri, s-a prezentat doar #12, si acesta cu un rezultat cel mult mediocru pentru potentialul sau. Speram ca faptul ca au oportunitati de-a-si baga nasul in motorsport-ul real n-o sa le afecteze seriozitatea in ceea ce priveste prezenta pe circuitele virtuale :rolleyes:.

    Cam asta este top 5-ul echipelor, rezultatele complete le puteti vedea pe site-ul din link-ul de mai sus. Mult succes in continuare!
     
    Dinca Andrei, rooL- and luchian like this.
  5. Berry

    Berry Active Member

    Joined:
    Aug 31, 2019
    Messages:
    66
    Likes Received:
    161
    Etapa 4 - Bathurst Mount Panorama

    Era imposibil ca aceasta etapa sa fie plictisitoare sau lipsita de momente controversate, iar astfel avem si niste schimbari interesante in clasament.
    Cum am mai spus, clasamentul actualizat si rezultatele fiecarei etape (disponibil dupa solutionarea penalizarilor din fiecare etapa) le puteti gasi AICI

    Clasament piloti - Top 10:

    rlr1.png

    Majoritatea pilotilor au considerat ca in aceasta etapa nu prea vom avea depasiri, fiind in general prea periculoase, si ca o calificare sanatoasa este cea mai buna modalitate de a te plasa cat mai sus in clasament. Astea fiind spuse, cateva incidente la starturi au provocat discrepante serioase in rezultatele finale, si in acest fel simt nevoia sa evidentiez, din nou, ca e foarte important sa va pastrati calmul la start si sa nu incercati manevre riscante cand se formeaza coloane de masini care merg incet.

    #19 Cristian Berindea isi mentine pozitia pe locul 1, luptand cu greseli de sofat si masina avariata, se claseaza din nou pe pozitiile 2 si 3 in curse, oare nu se plictiseste de treptele inferioare ale podium-ului?

    Diferenta de puncte creste considerabil fata de #78 Lucian Cimpean care se afla pe locul 2, acesta alaturandu-se cursei in ultimul moment si astfel fiind plasat in split-ul SemiPro, unde obtine victoria, dar cum stim, acest lucru nu-i asigura decat pozitia 21 in curse, astfel pierzand o marja considerabila de puncte in clasament.

    Pe locul 3 il avem pe #46 Andrei Bechir cu un loc 2 bine meritat in prima cursa, insa un incident in a doua cursa il plaseaza in afara podiumului, cu toate astea, are un avans considerabil fata de locul 4, unde se mentine @25 Andrei Penghis, care, desi n-a avut o etapa prea norocoasa, fiind accidentat des de masinile din jur, a reusit sa termine cursa intreg si sa acumuleze un numar bun de puncte.

    Cu un avans considerabil in clasament il avem pe #01 Victor Nicolae, urcand cinci pozitii din pricina unei duble victorii in aceasta etapa, conducand cu un ritm rapid, constant, si curat, si in mod special rezistand la insistenta de a depasi a nr. #19.

    Pe locul 6 il avem pe #15 Alexandru Dobrea care isi mentine pozitia cu un rezultat constant, chiar daca nu senzational, iar la o distanta de 5 puncte il avem pe #88 Tudor Mihai care a terminat aceasta etapa cu rezultate care nu-i sunt tipice, si coboara cu 2 pozitii in clasament, astfel dovedind ca aceasta etapa a fost dificila pentru fiecare pilot in parte.

    Pe locul 8 se afla #16 Leo Borlovan care si el la randul sau termina cursele intr-un fel nesatisfacator, dupa prestanta in etapele anterioare, ne asteptam la o revenire in forta din partea sa. Si ca tot vorbim de asteptari si prestante, nici lui #09 Luc Chirvase nu pare sa-i fi priit aceasta cursa, care pierde si el o pozitie in clasament, complet opus asteptarilor noastre, stiind ca este un pilot care are in general un ritm rapid si constant.

    Incheiand Top 10 il avem pe #24 Bogdan Mutu, care aduce un strop de pozitivitate, aratand ca pe Bathurst n-am avut numai frustrari si accidente, rezultatele bune din curse (locul 3, 4) ajutandu-l sa urce 3 pozitii in clasament, iar cu viteza de care a dat dovada, ne putem astepta sa mai avanseze in urmatoarele etape.

    Cam asta a fost evolutia pilotilor din frunte, sunt convins ca si cei din afara Top 10 au avut reusite cat si frustrari si mici accidentari, asta este firea circuitului, ne-a impins la limita atat aptitudinile cat si rabdarea, insa cred ca asta nu i-a dezamagit pe prea multi si sa speram ca o sa-l mai vedem in calendar si in viitor, fiind oportunitatea perfecta pentru un pilot de tip "wild card".

    Clasament echipe - Top 5:

    rlr2.png


    Cei de la Apex Hunters Racing se mentin in top, crescand in continuare avantajul cu clasari bune si constante, cu o combinatie de piloti care a nascut controverse privind compozitia echipelor :D.

    Cei de la Input Lag Motorsport s-au prezentat cu un rezultat mai dezamagitor in aceasta etapa, insa pastreaza avansul de puncte momentan, iar cu piloti care n-au tendinta de a face prea multe greseli, au toate sansele sa fie pe podium si la finalul sezonului

    East Friendly Racing raman pe locul 3, cu o clasare decenta din partea #25 si un rezultat excelent al nr. #01 se departeaza sesizabil de locurile 4 & 5 si sunt doar la 24 pct. distanta de locul 2. Desi mai avem mai bine de jumatate de sezon ramas, rivalitatile sunt bine stabilite deja.

    West Competition Racing ne arata ca pot si ei sa prinda un avant frumos in campionat, cand se sinchisesc sa ajunga la curse :whistle:. Atat #12 cat si #22 au terminat in Top 10 in ambele curse si urca o pozitie in clasament, incercand sa-i prinda din urma pe rivalii lor estici.

    Pe locul 5 al clasamentului ii avem pe cei de la NOBRAKES CALL911 RACING FUN care pierd un loc in clasament din cauza neprezentarii #74 la aceasta etapa.

    Cam asa s-a desfasurat a 4-a etapa a sezonului. Ne asteptam la schimbari majore dupa urmatoarea etapa, deoarece vom avea o cursa de anduranta punctata triplu fata de o cursa normala!
     
    Last edited: Oct 14, 2019
    rooL- likes this.
  6. Berry

    Berry Active Member

    Joined:
    Aug 31, 2019
    Messages:
    66
    Likes Received:
    161
    Etapa 5 - Spa Francorchamps (Anduranta)
    Clasament la zi

    O etapa de anduranta in care lumea a mers atat de bine (pe bune, nu fac misto) incat s-au plictisit, si sincer cred ca s-au aliniat astrele, fiindca am avut si singura cursa din acest sezon in care n-am avut niciun incident serios, probabil ca cel mai mare merit il are si prima incercare de a incepe cursa cu o tura de formare, care a fost reusita si ea. Astea fiind spuse, cam asa ne-aliniem in clasament dupa aceasta etapa:

    Clasament Piloti Top 10:
    rlrspa.png

    Cu ocazia acestei etape, am inceput sa sustragem si cele mai slabe 2 etape ale fiecarui pilot, iar astfel vedem schimbari semnificative in clasament, dar totusi trebuie sa luam in vedere faptul ca asta se va schimba de-a lungul sezonului, iar pilotii care pana acum n-au avut etape slabe sau absente isi permit o anumita marja de eroare in viitor. De asemenea, aceasta etapa a fost punctata ca fiind echivalentul a 3 curse de 30'. Bun, sa trecem la piloti.

    #01 Victor Nicolae face un salt direct in top-ul clasamentului cu a 3-a victorie la rand, iar in acest caz, cu un avantaj foarte mare de puncte. La Spa a reusit sa conduca toata cursa fara a fi prea deranjat de cei din spate. Ce sa mai zic, demonstratie de forta pana acum, insa campionatul e departe de a fi decis inca, iar privind diferenta de puncte, va avea de luptat pentru el.

    #19 Cristian Berindea este in final dat jos de pe hot seat, si desi ravneste la victorii in fiecare etapa, clasandu-se in fiecare cursa pe podium, nu reuseste sa impresioneze destul de des inca, sa vedem ce ii rezerva viitorul.

    Cum am fost obisnuiti pana acum, #78 Lucian Cimpean e doar la un pas distanta in spatele #19, cu cateva victorii bune in palmares si potential deja dovedit, primele 3 pozitii ale podium-ului clar lasa loc de schimbari in viitor.

    #46 Andrei Bechir se arata a fi cel mai probabil ghimpele in spatele baietilor de pe podium, cu posibilitatea alungarii a catorva etape nefericite, se afla prea aproape de pozitiile 2 si 3 ca sa le ofere vreun comfort celorlalti oponenti. Desi n-a mers perfect, pe Spa s-a clasat destul de comfortabil pe locul 2, cu un ritm de cursa admirabil.

    #12 Alex Cascatau se afla pe pozitia nr.5, eliminand etapele buclucase ne arata defapt potentialul sau, sa nu uitam ca totusi a castigat un campionat in cadrul acestei ligi, poate ne va surprinde in continuare...cu conditia sa se prezinte la curse :lol:

    #888 Emil Stanciu urca 14 pozitii in clasament in urma recalcularii, compensand pentru lipsa sa in 2 etape, si arata mult potential in continuare, cu un ritm excelent pe Spa.

    #24 Bogdan Mutu urca 3 pozitii! V-am zis sa va tineti ochii pe el pentru ca va continua sa surprinda in clasamente, si se pare ca nu m-am inselat, pozitionandu-se ferm pe pozitia a 7-a in clasament.

    #37 Mihnea Georgescu si #22 Radu Dumitrescu ocupa pozitiile 8 si 9, amandoi adunand 307 puncte pana acum cu rezultate constante in top 10 insa niste absente in etapele anterioare. Intrebarea este, vom vedea o batalie aprinsa intre ei pentru pozitii in campionatul pilotilor, sau vom vedea un efort comun pentru campionatul la echipe?

    Ocupand ultima pozitie din Top 10, la doar o diferenta de 8 puncte se afla #09 Luc Chirvase a carui consecventa il dezavantajeaza in acest moment al clasamentului, prezentandu-se ocazia pilotilor mai rapizi sa-l depaseasca momentan in clasamente, insa sunt convins ca nu se lasa "batut" atat de usor.

    Clasament echipe Top 5:

    rlrspateam.png


    Pe primul loc se mentin cei de la Apex Hunters Racing, insa din pricina recalcularii, diferenta de puncte scade semnificativ, iar performantele excelente ale #01 si rezultatele constante ale #25 ii aduc inapoi in lupta pe cei de la East Friendly Racing, urcand o pozitie si aflandu-se pe locul 2.

    Input Lag Motorsport cad pe locul 3, cu rezultate bune insa nu neaparat la nivelul asteptarilor noastre si in mod cert nu la potentialul lor, dar sa nu-i desconsideram, se mentin bine la puncte.

    Pozitia nr.4 e ocupata de West Competition Racing, cu reprezentanti care au sarit pozitii sanatoase in clasament, si care vor fi o forta de recunoscut pe circuit in viitor, insa de acum inainte au nevoie de rezultate bune si cel mai important, prezenta la curse :D.

    NoBrakes Call911 Racing Fun isi pastreaza pozitia insa la o diferenta mare de puncte fata de restul echipelor, vom fi nevoiti sa vedem un efort semnificativ daca vor sa conteste pozitiile superioare ale clasamentului.

    Cam atat am avut de zis, a fost o etapa curata, frumoasa, si in care n-au existat surprize pe circuit, dar fiindca de acum incepem recalcularea clasamentului in timp real in functie de cele mai slabe/bune rezultate, vom vedea constant schimbari, asa ca va recomand sa nu va relaxati prea mult, da-ti-i bice! :lol:
     
    Last edited: Oct 16, 2019
  7. Berry

    Berry Active Member

    Joined:
    Aug 31, 2019
    Messages:
    66
    Likes Received:
    161
    Etapa 6 - Nordschleife (Endurance Layout)
    Clasament la zi


    Dupa etapa de anduranta de la Spa, am auzit cateva comentarii privind monotonia cursei, asa ca, ca sa intoarcem putin roata si sa fim siguri ca avem un pic de spectacol, in etapa a 6-a am aterizat pe unul dintre cele mai lungi si mai dificile circuite din lume. Asa, acum haideti sa vedem cat de mult au fost scosi majoritatea pilotilor din "monotonie", si ce evolutii avem in clasament.

    Clasament piloti - Top 10:

    rlr12p.png

    #01 Victor Nicolae
    ocupa in continuare primul loc al podium-ului, cu o victorie in prima cursa, insa numeroase accidente in a doua cursa nu i-au permis sa-si impuna ritmul rapid, iar astfel aceasta etapa in mod cert n-a fost la nivelul asteptarilor sale.

    Pe locul 2 il avem pe #19 Cristian Berindea, care a avut o cursa buna per total, un accident in prima cursa l-a incapacitat minor si nu a reusit sa se lupte pentru victorie, obtinand doar locul 2, insa a doua cursa i-a adus mai mult noroc, obtinand victoria, si in acest fel scazand distanta fata de primul loc in clasament.

    #78 Lucian Cimpean se mentine pe locul 3, insa in aceasta runda nu a putut participa din pacate, contorizandu-se punctele dintr-o etapa precedenta in schimb, acest lucru insemnand ca are in minus o "sansa" de a rata inca o etapa sau un rezultat mai slab, sa speram ca va face un efort in a se mentine in lupta pentru podium.

    Ajungand la #46 Andrei Bechir putem observa ca aceasta etapa ii este ignorata, dintr-o combinatie neplacuta de antipatie fata de circuit plus nenorocul de a se afla in mai multe incidente a iesit un rezultat foarte slab in contrast cu performanta pe care a dovedit-o pana acum, asteptam sa vedem cum se va prezenta la urmatoarele etape.

    Pe locul 5 avem un pilot care ne impresioneaza de la o etapa la alta, este vorba de #888 Emil Stanciu, care urca o pozitie in clasament cu un rezultat satisfacator pe Nordschleife, fiind la mica distanta de podium, si am o presimtire ca si in clasament se va apropia din ce in ce mai mult de ravnitul podium ;)

    #12 Alex Cascatau a avut si el o etapa slaba, si a experimentat ceva ce am patit toti cel putin o data, o cursa in care pur si simplu nu s-au aliniat astrele si nu i-au iesit planurile cum trebuie, avand incidente majore in ambele curse, chiar cu coechipierul sau, rezultand cu un DNF in a doua cursa. Speram sa-i surada un pic norocul in urmatoarele etape.

    #24 Bogdan Mutu se mentine si el pe pozitia a 7-a a clasamentului, insa etapa aceasta i-a fost eliminata, obtinand un rezultat slab + DNF in ambele curse, sunt destul de sigur ca vrea sa uite aceasta cursa si sa se uite spre urmatoarele etape, si sa-si afirme din nou viteza de care stim ca e capabil.

    #22 Radu Dumitrescu urca un loc ajungand pe pozitia nr.8, fiind un adept al acestui circuit, insa prima cursa nu a decurs cum trebuie pana la final, unde a avut un contact cu coechipierul sau, care a fost fatal pentru masina, insa un rezultat bun in a doua cursa i-au asigurat cateva puncte bune in clasament.

    Pe pozitia nr.9 este #09 Luc Chirvase care din pricina unei accidentari n-a participat la cursa, insa ne-a delectat cu un comentariu pe stream-ul oficial de o calitate foarte ridicata, asa ca tot raul spre bine, insa ii dorim insanatosire grabnica si speram sa-l vedem inapoi pe circuit cat mai curand.

    Finalizand Top 10 il vedem pe un membru activ in culisele motorsport-ului, #128 Dan Dracea urca doua pozitii in clasament, mergand foarte constant in ultimele etape, pe Nordschleife a avut ocazia sa se impuna din pricina cunostintelor si in mod special a experientei sale pe acest circuit, aducandu-i o clasare pe locul 7 in prima cursa, si medalia de argint in a doua cursa, iar astfel incheiem acest top 10 cu un rezultat pozitiv.

    N-a fost o cursa fara evenimente, n-a fost deloc usor nici pentru cei mai rapizi piloti, nici pentru cei care-si puneau sperantele ca vor merge constant, insa in final a fost o cursa spectaculoasa din aceasta cauza, si speram (cel putin eu) sa mai vedem acest circuit in RLR si in viitor.

    Clasament Top 5 - Echipe:

    rlr12e.png


    La capitolul echipe nu vedem schimbari de pozitii in Top 5, insa vom mentiona totusi anumite aspecte si evolutii. Apex Hunters Racing isi extind avantajul de puncte din pricina rezultatelor foarte bune ale noului coechipier cu numarul #07, iar astfel East Friendly Racing vor avea din ce in ce mai mult de lucrat pentru a contesta prima pozitie a clasamentului, insa am aflat din surse de incredere ca vor avea si ei un coechipier in plus, demn de lupta pentru top-ul podium-ului.

    Input Lag Motorsport
    nu se impun deloc in aceasta etapa, cu non-prezenta ambilor piloti in aceasta etapa. Asta inseamna ca West Competition Racing ar fi avut sansa sa avanseze in considerabil, insa rezultatele complet neasteptate, si contactele dintre coechipieri ii tin pe loc, aratandu-ne ca nu e important doar sa fii rapid, dar si sa-ti pastrezi calmul si sa te gandesti la imaginea de ansamblu :nerd:.

    NoBrakes Call911 Racing Fun raman si ei fixati pe treapta a 5-a a clasamentului, insa nu cu rezultate prea bune, in mod cert nu in comparatie cu ceea ce pot pilotii echipei. Vrem sa vedem un efort mai substantial al acestei echipe, deoarece sunt in pericol de a-si pierde pozitia daca nu se pun pe treaba. :D

    Si cu asta incheiem clasamentul si evenimentele intamplate in a 6-a etapa. De acum incolo ne intoarcem la circuite "normale", si doar curse de tip Sprint (30'), asadar sa speram ca toti pilotii cat si echipele per total se simt pregatiti sa atace in continuare pozitiile inalte ale podium-ului, fiindca mai avem inca 4 etape ale campionatului ramase. Mult succes!
     
  8. Berry

    Berry Active Member

    Joined:
    Aug 31, 2019
    Messages:
    66
    Likes Received:
    161
    Etapa 7 - Monza
    Clasament la zi


    Templul vitezei ne-a primit cu bratele deschise si ne-a oferit posibilitatea de a ne demonstra aptitudinile, iar cu 29 de piloti pe circuit, in mod cert am avut destula actiunea, poate chiar prea multa daca ne uitam la numarul incidentelor. Au fost multe rasturnari de situatie, in mod special in a doua cursa, cum am fost obisnuiti pana acum, grila reversata aduce foarte multa actiune si incertitudine cand vine vorba de rezultate pentru pilotii din Top 10. Asa ca haideti sa vedem cum se situeaza pilotii nostri dupa etapa nr.7 :

    Clasament piloti - Top 10:

    rlrpiloti.png

    #01 Victor Nicolae
    isi mentine pozitia pe cea mai ravnita treapta a podiumului, cu o victorie in prima cursa, insa rezultate neplacute in a doua cursa din pricina incidentelor.
    Acelasi lucru il putem spune si despre #19 Cristian Berindea care il urmareste la o scurta distanta, atat la puncte cat si ca si pozitie pe circuit. N-a fost o fost o etapa prea stralucita pentru cei 2 piloti din frunte, dar asta inseamna ca vom vedea mai multa actiune si suspans in clasament si in urmatoarele etape.

    #46 Andrei Bechir este suspendat indirect in aceasta etapa, din cauza unor probleme de hardware pe care speram sa le rezolve in viitor, fiindca cei din urma sa nu "dorm" si mai mult ca sigur vor dori sa-i fure pozitia nr.3

    #78 Lucian Cimpean pierde o pozitie din cauza neprezentarii, insa la o diferenta de doar 7 puncte, are toate sansele sa si-o recapete daca depune efortul si viteza de care stim ca este capabil.

    #888 Emil Stanciu este un nume cu care deja ne-am obisnuit in acest sezon, fiindca a avut rezultate bune in mod constant, si chiar daca a iesit un pic sifonat in aceasta etapa, fiind din pacate acrosat in mai multe incidente, a reusit sa-si impuna ritmul bun de cursa in continuare.

    #22 Radu Dumitrescu sare in clasament si se aseaza ferm pe pozitia 6, cu o victorie in a doua cursa si un rezultat bun in prima cursa de asemenea. De altfel, competitia dintre piloti se inteteste foarte mult, diferenta de puncte dintre piloti este mica spre infima, asa ca fiecare etapa este incitanta.

    #12 Alex Cascatau celalalt pilot serios din WCR pierde o pozitie din pricina unor rezultate mediocre, insa ca si punctaj ramane in stransa batalie dintre piloti. Oare se va impune Alex de acum inainte, cum am vazut ca poate in unele etape, sau va fi in continuare afectat de incidente neplacute?

    #128 Dan Dracea se afirma si el in aceasta etapa, Mr.Consistency urcand doua pozitii in clasament, cu un podium bine meritat in prima cursa si un rezultat bun in a doua cursa, insa nici el n-a reusit sa se fereasca chiar de toate incidentele, dar mersul constant i-au asigurat rezultate bune.

    #24 Bogdan Mutu se afla pe pozitia nr.9, insa cu rezultate care sigur nu-i surad, rezultate mediocre la Monza si o etapa precedenta foarte slaba il forteaza sa cedeze locuri importante in clasament, insa stim ca poate mult mai bine de atat, si ne asteptam la o opozitie mai serioasa in urmatoarele etape.

    #25 Andrei Penghis inchide top 10, si de asemenea semnaleaza prezenta tuturor pilotilor din East Friendly Racing in Top 10, un rezultat care sigur se va reflecta si in clasamentul echipelor. #25 s-a impus cu un ritm foarte bun in a doua cursa, insa o penalizare din urma unui incident controversat i-au sustras victoria din cursa, insa in mod cert de aici incolo isi va dori sa urce mai mult in clasament.



    Clasament echipe - Top 5

    rlrechipe.png

    Apex Hunters Racing
    se mentin pe primul loc, insa diferenta de puncte scade semnificativ, si mai mult ca sigur vor simti presiunea celorlaltor echipe, pilotul #46 fiind plasat in incertitudine vis-a-vis de posibilitatea participarii.

    East Friendly Racing in schimb, se impun foarte mult, nou-venitul pilot #888 Emil Stanciu aratandu-si valoarea, iar #25 Andrei Penghis arata ca nu e chiar de lepadat in aceasta ecuatie, chiar daca se contorizeaza doar cele mai bune rezultate. Cu aceasta combinatie de piloti, restul echipelor sigur stau ingrijorate, avand o sansa reala de a castiga campionatul in urmatoarele etape.

    West Competition Racing ne arata si ei ca totusi au o echipa formidabila, in mod special cand nu se ciocnesc intre ei si nu-si anuleaza singuri cursele. Rezultate bune din partea pilotilor #12 Alex Cascatau si #22 Radu Dumitrescu ii ajuta sa avanseze catre locul 3 in clasament, in mod special din non-prezenta celor de la Input Lag Motorsport, pe care de altfel speram sa-i vedem pe circuit cat mai curand.

    NOBRAKES CALL911 RACING FUN incheie Top 5-ul echipelor, la o diferenta considerabila fata de restul echipelor din fata lor, insa cu doi piloti care au rezultate bune, daca nu extraordinare, s-ar putea sa-i surprinda pe ceilalti in viitor. Cei doi piloti sunt despartiti de un singur punct in clasamentul pilotilor, astfel mai mult ca sigur sunt printre echipele cu cea mai mare competitie intre coechipieri.
     
    Last edited: Nov 5, 2019
    Alex Cascatau and luchian like this.
  9. Berry

    Berry Active Member

    Joined:
    Aug 31, 2019
    Messages:
    66
    Likes Received:
    161
    Etapa 8 - Donington
    Clasament la zi

    Intreptandu-ne spre finele sezonului, ne-am intalnit din nou la un circuit britanic, care ne-a oferit minunate momente de adrenalina si intreceri bara la bara, iar pentru unii acestea s-au finalizat fie cu rezultate satisfacatoare, fie cu plimbari relaxante pe gazonul britanic, de multe ori invitand si alti piloti la un picnic involuntar :D.

    Si in clasament vedem destule schimbari importante, si chiar daca mai sunt doar 2 etape ramase, pilotii au toate sansele sa se lupte inca pentru pozitii importante.

    Clasament Piloti - Top 10

    rlrpilot.png


    #01 Victor Nicolae ramane ferm montat pe locul 1 al clasamentului, cu rezultate bune in aceasta etapa, o victorie in prima cursa si in ciuda dificultatilor si incidentelor din a doua cursa, un loc 2 bine meritat. Acest lucru ii asigura un avans comfortabil in campionat, insa nu destul de comfortabil incat sa se culce pe o ureche, stiind sigur ca este nevoit sa rateze ultima etapa a campionatului, combinat cu un rezultat mult sub asteptari pe Silverstone, sigur vom vedea spiritul sau de lupta iesind la iveala in urmatoarea etapa.

    #19 Cristian Berindea reuseste sa oglindeasca performantele rivalului sau, lucru cu care aproape ca ne-am obisnuit deja, insa fara sa vedem prea multa actiune pe circuit intre cei doi. Rezultatele constante in cursele precedente ii asigura acestuia locul 2 in clasament chiar daca nu s-ar prezenta la urmatoarele etape, insa cu siguranta nu-si va dori sa rateze posibilitatea de a se plasa pe locul 1, iar asta va necesita rezultate peste cele cu care ne-a obisnuit pana acum.

    #888 Emil Stanciu probabil ca s-a saturat de lauda care i-a fost oferita in aceste prezentari, insa e bine meritata, urcand pe locul 3 in clasament, impartind podium-ul cu colegul sau de echipa. Insa un lucru e cert, toti pilotii care se afla in urma sa in clasament au posibilitatea sa-i fure locul, fiind foarte apropiati ca si punctaje.

    #46 Andrei Bechir ne dezamageste cu o non-prezenta din nou, pierzand astfel locul 3, insa avem si vesti bune, problemele privind alimentarea 911 Cup-ului sau par sa fie rezolvate, iar astfel va lupta in continuare pentru pozitia a 3-a in clasament in urmatoarele etape, cu mentiunea ca lipsa i s-a facut simtita si in echipa, care si ea e in lupta pentru locul 1 in clasament, se anunta un final de sezon interesant!

    #12 Alex Cascatau urca pe locul 5, si parca incepe sa-si afirme din ce in ce mai mult ritmul de cursa, insa nu ramane inca imun incidentelor si etapelor mai slabe. Speram ca acest lucru sa-l ambitioneze, sa traga tare de talentul de pilot pe care stim ca-l are, si sa se pozitioneze si el ferm in lupta pentru podium, cu atat mai mult fiindca reprezinta si o echipa importanta in clasament.

    #128 Dan Dracea se strecoara printre o gramada de piloti bine titrati in RLR, si ajunge pe locul 6, cu un stil calm, calculat, si cel mai important, rapid, ne arata ca si el e pregatit sa se lupte pentru o pozitie cat mai buna in campionat, diferentele de puncte intre pilotii care-i sunt in fata, dar si in spatele sau fiind foarte mici, fiecare punct acumulat in curse contand la rezultatul final in clasament.

    #25 Andrei Penghis se situeaza pe locul 7, incheiand astfel trio-ul cu rezultate foarte bune al echipei East Friendly Racing. In ultimele etape ne-a dovedit ca e in mod cert un pilot demn de luat in calcul pentru campionat, si chiar daca in acest sezon a fost implicat in multe incidente, fie din vina sa, fie ca si victima coleterala a altora, a reusit sa termine cursele cu rezultate onorabile. O urcare in clasament nu-i este imposibila, insa diferenta de puncte fata de restul pilotilor este mai semnificativa.

    #78 Lucian Cimpean se pozitioneaza pe locul 8, ceea ce nu-i este firesc, fiind printre cei mai constanti si rapizi piloti ai acestui campionat, insa non-prezenta la 3 etape il plaseaza in aceasta pozitie. Nefiind o diferenta atat de mare de puncte, si stiind ca este capabil sa obtina rezultate excelente pe circuit, speram sa vedem prezenta sa la urmatoarele doua etape, avand posibilitatea sa urce considerabil in clasament.

    #24 Bogdan Mutu ramane pe locul 9 in clasament, neprezentandu-se la Donington, si o serie de rezultate care nu prea i-au suras il forteaza sa se multumeasca momentan cu o pozitie care nu reflecta capabilitatile sale ca pilot, insa asta nu inseamna ca nu asteptam o dovada a aptitudinilor in urmatoarele etape (si campionate, desigur)

    #37 Mihnea Georgescu incepe sa-si redreseze rezultatele, cu o urcare de 4 pozitii in clasament situandu-se pe ultima treapta a Top 10-lui, iar cu rezultate constante in Top 10 in curse, are toate sansele sa mai urce in clasament! De altfel, reprezinta cu demnitate echipa West Competiton Racing, care au doi piloti in primele 10 pozitii din clasament.


    Clasament Echipe - Top 5

    rlrechipe.png

    Okey, in primul rand, aspectul plictisitor e ca nu vedem nicio schimbare in clasamentul echipelor :lol:. Insa situatia nu e chiar atat de clara precum pare, sistemul de punctare al campionatului este atat de amplu si generos incat diferenta de puncte dupa 8 etape este foarte semnificativa, dar in acelasi fel, daca echipele se vor impune cu rezultate bune in urmatoarele 2 etape vor putea sa mai schimbe situatia.

    Pe primele doua pozitii ii avem pe cei de la Apex Hunters Racing si East Friendly Racing care, in ciuda miilor de puncte acumulate, sunt separati de doar 9 puncte in clasament, o diferenta infima cand vorbim de cate aproximativ 200 puncte acumulate in fiecare etapa.

    Cei de la EFR s-au apropiat foarte mult de cei de la APR din pricina rezultatelor net superioare la Monza si Donington, etape in care pilotul cu nr. #46 Andrei Bechir a lipsit de pe grila si nu a putut sa-si reprezinte echipa cu rezultatele cu care ne-a obisnuit pana acum, dar de aici incolo vom vedea cum se inteteste competitia si actiunea, fiindca la urmatoarele etape, echipa APR este reintregita iar astfel #46 Andrei Bechir si #19 Cristian Berindea tanjesc la rezultate excelente, iar cei de la EFR vor raspunde mai mult ca sigur cu aceeasi moneda, #888 Emil Stanciu si #01 Victor Nicolae impunandu-se pana acum cu un ritm excelent in curse, si sa nu uitam, toti acei 4 piloti se afla in Top 4 in clasamentul pilotilor! Senzatie! :eek:

    Dar hai totusi sa nu ne lasam sedusi doar de echipele care se bat pentru titlu, pe locul 3 ii avem pe cei de la West Competition Racing care s-au detasat semnificativ fata de restul echipelor de pe pozitiile inferioare, insa, din pacate, si de pe pozitiile superioare, astfel sunt oarecum prinsi pe locul 3, fiindca doar o serie de rezultate atipice din partea tuturor participantilor ii vor forta sa cedeze aceasta pozitie. #12 Alex Cascatau si #37 Mihnea Georgescu isi reprezinta respectuos echipa, amandoi aflandu-se in Top 10, iar al treilea pilot, #22 Radu Dumitrescu este si el capabil de un ritm excelent si corespunzator si rezultate foarte bune, insa acest sezon nu i-a fost ingaduitor, cu o serie de etape ratate si rezultate foarte slabe, in general din incidente cauzate de alti piloti (unii chiar din propria-si breasla) il plaseaza intr-o pozitie foarte dezamagitoare, pe locul 15.

    Ultimele doua echipe care finalizeaza top 5-ul sunt cei de la Input Lag Motorsport si NOBRAKES CALL911 RACING FUN. Din pacate cei de la ILM nu pot sa conteste primele pozitii din clasament, in ciuda capacitatilor lor ca si piloti, o accidentare a pilotului cu nr. #09 Luc Chirvase si non-prezentarea sa la curse dupa etapa a 5-a a costat grav echipa, iar pe cealalta parte si pilotul cu sanse reale la campionatul pilotilor #78 Lucian Cimpean a ratat 3 etape, si astfel se situeaza pe o pozitie modesta a clasamentului. De acum incolo va trebui sa-si reprezinte echipa si sa lupte din greu singur ca sa mentina pozitia echipei in clasament.
    Cei de la NB C911 RF ne-au obisnuit cu rezultate respectabile, si chiar daca nu ii vedem sa se lupte pentru Top 10 in clasament, acestia combat acest lucru cu mersul constant, prezenta aproape completa la curse, si rezultate reusite, iar astfel, au o sansa reala sa fure locul 4 in campionatul echipelor.


    Cam asa ne prezentam pana acum, insa cu doua etape ramase, suntem departe de a finaliza aceste lupte inflacarate intre piloti si echipe, asa ca fiti pe faza! :cool:
     
    Last edited: Nov 9, 2019
    luchian likes this.
  10. Berry

    Berry Active Member

    Joined:
    Aug 31, 2019
    Messages:
    66
    Likes Received:
    161
    Etapa 9 - Red Bull Ring

    Penultima etapa a sezonului ne-a imbiat cu racing de calitate si situatii atat imprevizibile cat si incitante pe faimosul si distractivul circuit austriac, astfel, asa stau clasamentele in urma acestei etape:

    Clasament Piloti - Top 10

    rlrpiloti.png


    Pe primul loc il vedem pe #01 Victor Nicolae in ciuda unei etape slabe, reuseste sa-si tina adversarul in spate la 7 puncte distanta, astfel #19 Cristian Berindea primeste un imbold pentru a se concentra, sansele sale la titlu materializandu-se mai concret de la o etapa la alta.

    Ultima treapta a podium-ului o ocupa #888 Emil Stanciu, cu rezultate bune si caracteristice in ambele curse, consolidandu-i pozitia in clasament.

    Pe locul 4 il avem pe campionul sezonului trecut, #12 Alex Cascatau care ne arata ca inca are un ritm respectabil, si care reuseste in continuare sa se impuna in curse cat si in clasament.

    #46 Andrei Bechir cade pe pozitia 5, cu un rezultat nesatisfacator, aceasta fiind prima etapa la care participa dupa o pauza de 2 saptamani, si n-a inceput chiar cu dreptul, dar ne-a aratat atat in curse cat si in calificari ca ritmul e in mod cert acolo, si ca e demn de podium, asteptam sa vedem daca se va materializa ceva in ultima etapa :D

    Pe locul 6 il gasim pe #25 Andrei Penghis, care urca o pozitie in clasament cu un rezultat bun in prima cursa, si unul decent in a doua, in ciuda incidentelor in care a fost implicat.

    #37 Mihnea Georgescu urca 3 pozitii si aterizeaza pe locul 7, astfel suplimentand numarul de puncte pentru echipa WCR.

    Locul 8 il ocupa #07 Andrei Dinca cu un top 15 in prima cursa si un loc 2 bine meritat in a doua cursa, ne arata ca-si merita locul in Top 10 cu varf si indesat.

    #22 Radu Dumitrescu urca 6 pozitii si inchide top 10-le pentru WCR, cu rezultate bune in cursele in care a participat, chiar daca acestea n-au fost foarte multe la numar, cand a fost prezent a fost sigur ca s-a impus cu ritmul si racecraft-ul necesar.

    Ultima pozitie a top 10-lui o ocupa #88 Tudor Mihai un sofer care in mod cert este apt de rezultate bune, insa care a fost implicat in prea multe accidente in acest sezon, insa intr-un final ii mai surade si norocul si apuca sa-si dovedeasca performanta, urcand 4 pozitii.

    Clasament echipe - Top 5

    rlrechipe.png

    Dupa Etapa 8, cei de la Apex Hunters Racing incepusera sa-si piarda speranta la titlu, din pricina absentei pilotului cu nr. #46, insa rezultatele bune a echipei in Etapa 9 ii ajuta sa-si mentina avansul in clasament, cu atat mai mult incat East Friendly Racing nu au reusit sa scoata rezultate prea bune din aceasta etapa, toti pilotii avand parte de incidente neplacute, si rezultate nesatisfacatoare.

    West Competition Racing raman comozi pe locul 3, cu piloti care incep sa mearga din ce in ce mai constant si mai rapid, dar putin prea tarziu pentru a contesta locurile superioare ale podium-ului.

    NOBRAKES CALL911 RACING FUN urca pe pozitia a 4-a, cu mers constant din partea ambilor piloti, si rezultate respectabile, depasindu-i pe cei de la Input Lag Motorsport care de altfel n-au participat nici la aceasta etapa, un mare pacat, fiindca stim sigur ca ar fi fost o echipa demna de podium in alte circumstante.
     
    luchian and Alex Cascatau like this.
  11. Berry

    Berry Active Member

    Joined:
    Aug 31, 2019
    Messages:
    66
    Likes Received:
    161
    FINALA Sezonului 5 - Imola

    Sooo, am ajuns si aici, apogeul spiritelor incinse, luptelor pentru campionat, si ultimii kilometri pentru masinile astea trecute prin multiple continente. Si astfel, finalizam sezonul pe un circuit care sa corespunda asteptarilor, un circuit periculos, rapid, incitant, si cu o istorie in proportie egala atat fascinanta, cat si tragica.
    Astea fiind spuse, acestea sunt rezultatele finale ale sezonului 5 din cadrul Romanian Racing League!


    Clasament piloti - Top 10:

    rlrviolbihorean.png

    Dupa un sezon intreg de curse la cutit, avem un invingator. #19 Cristian Berindea reuseste sa obtina medalia de aur a sezonului, cu o ultima etapa cu rezultate satisfacatoare. #01 Victor Nicolae este obligat sa se multumeasca cu locul 2 in clasament, avand 2 etape ratate, nu a reusit sa evite intamplarile nefericite destul, in ciuda rezultatelor excelente in curse, va trebui sa mai astepte un sezon ca sa aiba sansa se ne impresioneze din nou pe circuit.

    #46 Andrei Bechir incheie podiumul, cu un rezultat impresionant in ultima etapa, urcand 2 pozitii in clasament fata de rivalii sai, si astfel ne arata ca este in mod cert un pretendent la victorie pentru urmatorul sezon.

    #888 Emil Stanciu este si el un pilot care ne-a impresionat constant de-a lungul sezonului, si intr-un final a reusit sa aduca si un aport considerabil echipei pe care a reprezentat-o de la jumatatea sezonului incoa'.

    #12 Alex Cascatau este probabil dezamagit de rezultat, fiindca a fost direct in lupta pentru ultima treapta a podium-ului, insa o serie de etape nefericite l-au tinut departe de acest rezultat, si astfel n-a reusit sa se ridice la asteptarile pe care le-a setat sezonul trecut, dar mai mult ca sigur o sa-si doreasca mai mult in viitor.

    #25 Andrei Penghis a avut un sezon pe care probabil nu-l va avea prea aproape de inima, prea multe incidente si rezultate neplacute, insa momente de stralucire in ceea ce priveste ritmul sau si rabdarea in cursa il plaseaza pe un loc 6 respectabil in clasament.

    #22 Radu Dumitrescu cred ca a avut mai multe suisuri si coborasuri in clasament decat orice alt pilot, fiind constant obisnuiti sa-l vedem iesind si intrand in Top 10, insa acest lucru a fost cauzat mai mult din lipsa sa la cateva curse cat si cateva incidente neplacute, insa un lucru e cert, viteza-i tot acolo si inconfundabila, la fel cum a fost si paintjob-ul masinii sale :D

    #37 Mihnea Georgescu incheie clasarile in Top 10 pentru echipa WCR, si astfel cred ca este cel putin "multumit" de aceste rezultate, care poate nu s-au ridicat atat de mult la asteptarile sale, insa viteza de care a dat dovada in plutonul din fata nu e de ignorat, si cred ca va avea multe de spus si in sezoanele urmatoare.

    #88 Tudor Mihai e alt pilot "osandit" de incidentele neplacute ale acestei serii, dar care a reusit totusi sa traga de sine la fiecare etapa incat sa se asigure ca va puncta constant, si bine, incat a reusit sa fie intr-un mod destul de constant in Top 10 in curse, chiar daca competitia i-a mai "pupat" masina din cand in cand.

    #128 Dan Dracea incheie Top 10-le, si este probabil unul dintre pilotii pentru care numarul de puncte nu spune tot. Avand 3 etape ratate, a incercat sa compenseze cat mai mult in restul etapelor, fiind si dezavantajat din pricina faptului ca n-a fost obisnuit din start cu "platforma folosita", dar acumuland o serie de podium-uri bine meritate spre sfarsitul sezonului, ne-a aratat astfel adevarata sa #valoare si suntem cel putin curiosi sa vedem cum se va manifesta in viitor.


    Clasament echipe - Top 5:

    rlrech.png


    Ultima etapa a fost mult mai linistita pentru echipe, clasamentul ramanand neschimbat cu o singura exceptie, aparitia celor de la SRE Racing pe pozitia nr.5, perseverenta la curse si ritmul constant dovedindu-se din nou "cheia" acestui sezon.

    In rest, pe cei de la Apex Hunters Racing ii vedem incheiand sezonul pe locul 1, ultima etapa fiind foarte favorabila, pilotii cu nr. #19 si #46 avand amandoi rezultate excelente, astfel s-au detesat comfortabil de locul 2, unde-i avem pe East Friendly Racing, a caror efort merita respectat, de-a lungul sezonului au fost foarte aproape de primul loc, si in acelasi timp, foarte indepartati de locul 3, oferindu-le sansa sa lupte pana la capat.

    West Competition Racing incheie si ei sezonul cu rezultate excelente, insumand destule puncte cat sa ocupe locul 3, si avand toti 3 pilotii in Top 10, se arata a fi o echipa demna de podium si in urmatoarele sezoane.

    NoBrakes Call911 Racing Fun se afla pe locul 4, mentinandu-si pozitia fara prea mult stres, si mergand cu ritmul bun si rezultatele constante, daca nu uimitoare, pana la sfarsitul sezonului.
     
Thread Status:
Not open for further replies.
  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice