1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ISSUE Car doesn't load ingame

Discussion in 'Car Models' started by Omar6627, Jan 9, 2017.

  1. Omar6627

    Omar6627 New Member

    Joined:
    Jan 9, 2017
    Likes Received:
    0
    Hi everyone

    Decided to try myself in modding, in car conversions to be exact.
    Started off easy: ripped an Audi S4 model from NFS Shift ( because i already had the game on my HDD) via QuickBMS script. Then did some tweaking in 3dsmax as in video tutorials on Youtube ( "dummies" and all that stuff). Then kseditor, assigned textures and shaders ( mapped random textures to some parts, target №1 is to make the car appear ingame for now :lol:). Tested in 3DsimEd, opened just fine. Then swapped other mod's .kn5 model with my model, did some tweaking in data files, renamed the folder. Launched the game, tried to start a practice session in my car and... It just doesn't load. And strangely, no crash logs, no error messages, nothing: i press Start, it kicks into Loading screen for a few seconds, and then kicks back into Launcher menu. I'm kinda confused right now. Any help please? :whistle:
     
  2. luchian

    luchian Administrator ACM Racing Team ACM Club Driver

    Joined:
    Jun 3, 2014
    Likes Received:
    433
    Hi @Omar6627 ,

    Welcome to the forums, BUT please note that ripping models from 3rd party without permission is not encouraged on the forums. What you do on your own PC regards only you of course, but please don't post about it.

    If you'd like to learn about car modding, I suggest you start with something very simple (it can be even a cube with 4 cylinders) and work your way up once you are familiar with the workflow. Replacing the graphical model it's very easy once the rest is done. Should you require guidance, you can open a thread about it.

    Thank you for respecting our request.
     
  3. Omar6627

    Omar6627 New Member

    Joined:
    Jan 9, 2017
    Likes Received:
    0
    @luchian Ok, no problem. This one is for personal use only though, but i still would like to get some help on that. Could it be wrong settings in data file? Or it has something to do with model itself?
     
  4. zen-ko

    zen-ko New Member

    Joined:
    Jun 5, 2016
    Likes Received:
    1
    Hi! Have a problem with a car that I used to drive on my old AC install and now under AC V1.11 it won't load in game :/

    This is C/P from my log file:

    Code:
    CRASH in:
    OS-Version: 6.1.7601 (Service Pack 1) 0x100-0x1
    ERROR: SymGetLineFromAddr64, GetLastError: 487 (Address: 000007FEFCE1B3DD)
    000007FEFCE1B3DD (KERNELBASE): (filename not available): RaiseException
    ERROR: SymGetLineFromAddr64, GetLastError: 487 (Address: 000007FEF646EF63)
    000007FEF646EF63 (MSVCR120): (filename not available): CxxThrowException
    ERROR: SymGetLineFromAddr64, GetLastError: 487 (Address: 000007FEF6510986)
    000007FEF6510986 (MSVCP120): (filename not available): std::_Xinvalid_argument
    d:\dev\dev_pc_master_race\kscommon\inireader.cpp (387): INIReader::getInt
    d:\dev\dev_pc_master_race\acs\caravatar.cpp (580): CarAvatar::initCommon
    d:\dev\dev_pc_master_race\acs\caravatar.cpp (869): CarAvatar::CarAvatar
    d:\dev\dev_pc_master_race\acs\sim.cpp (1368): Sim::addCar
    d:\dev\dev_pc_master_race\acs\racemanager.cpp (418): RaceManager::initOffline
    d:\dev\dev_pc_master_race\acs\racemanager.cpp (171): RaceManager::loadSessions
    d:\dev\dev_pc_master_race\acs\sim.cpp (302): Sim::Sim
    d:\dev\dev_pc_master_race\acs\splashscreen.cpp (310): SplashScreen::postRender
    d:\dev\dev_pc_master_race\ksgame\game.cpp (181): Game::onIdle
    d:\dev\dev_pc_master_race\ksgame\game.cpp (210): Game::run
    d:\dev\dev_pc_master_race\acs\acs.cpp (462): wWinMain
    f:\dd\vctools\crt\crtw32\dllstuff\crtexe.c (618): __tmainCRTStartup
    ERROR: SymGetLineFromAddr64, GetLastError: 487 (Address: 0000000076EA59CD)
    0000000076EA59CD (kernel32): (filename not available): BaseThreadInitThunk
    ERROR: SymGetLineFromAddr64, GetLastError: 487 (Address: 0000000076FDB981)
    0000000076FDB981 (ntdll): (filename not available): RtlUserThreadStart
    
    Don't understand what this means. Please help me to fix issue with the car.

    p.s. Sorry for hijacking the thread. Didn't seam appropriate to open a new one.
     
  5. luchian

    luchian Administrator ACM Racing Team ACM Club Driver

    Joined:
    Jun 3, 2014
    Likes Received:
    433
    This block doesn't help. You need to look for the error hint above the crash error.

    In any case, if it's an old car, it can be because of sound or maybe some newly introduced values in the physics.
     
  6. zen-ko

    zen-ko New Member

    Joined:
    Jun 5, 2016
    Likes Received:
    1
    Here is the complete c/p of the log file:

    Code:
    Installing CrashGuard Fault Handler
    Steam Name:RLD!
    Steam ID: 4919
    Steam Community ID: 76561197960270647
    LOADING AC VERSION : 1.11.0 (x64)
    -----------PRINTING VIDEO INI-----------
    [VIDEO]
    FULLSCREEN=1
    ANISOTROPIC=8
    AASAMPLES=2
    VSYNC=1
    AAQUALITY=0
    SHADOW_MAP_SIZE=2048
    DISABLE_LEGACY_HDR=1
    FPS_CAP_MS=0
    WIDTH=1680
    HEIGHT=1050
    
    [CAMERA]
    MODE=DEFAULT        ; DEFAULT | TRIPLE
    
    [EFFECTS]
    MOTION_BLUR=0
    FXAA=0                ; doesn't work with OCULUS
    SMOKE=4
    RENDER_SMOKE_IN_MIRROR=0
    
    [CUBEMAP]
    SIZE=1024
    FACES_PER_FRAME=3
    FARPLANE=500
    
    [MIRROR]
    SIZE=512
    HQ=0
    
    [ASSETTOCORSA]
    HIDE_ARMS=1
    LOCK_STEER=0
    WORLD_DETAIL=3
    HIDE_STEER=1
    
    [SATURATION]
    LEVEL=100
    
    [POST_PROCESS]
    ENABLED=1
    HEAT_SHIMMER=1 ; on (1) or off (0)
    RAYS_OF_GOD=1 ; on (1) or off (0)
    FXAA=1 ; on (1) or off (0)
    QUALITY=3 ; range {0,5} this affects the effect buffer scale
    GLARE=3 ; range {0,5} 0 is off
    DOF=3 ; range {0,5} 0 is off
    FILTER=default
    
    -----------END VIDEO INI-----------
    WM_SIZE 1680 1050
    QueryPerformanceFrequency: 1757.910000
    [DX11] MAXIMUM_FRAME_LATENCY: 0
    [DX11] MIP_LOD_BIAS: 0.000000
    Display mode 0: 640x480 @ 60.00 [60000/1000] 28
    Display mode 1: 640x480 @ 72.00 [72000/1000] 28
    Display mode 2: 640x480 @ 75.00 [75000/1000] 28
    Display mode 3: 720x480 @ 56.25 [56250/1000] 28
    Display mode 4: 720x480 @ 56.25 [56250/1000] 28
    Display mode 5: 720x480 @ 60.32 [60317/1000] 28
    Display mode 6: 720x480 @ 60.32 [60317/1000] 28
    Display mode 7: 720x480 @ 72.19 [72188/1000] 28
    Display mode 8: 720x480 @ 72.19 [72188/1000] 28
    Display mode 9: 720x480 @ 75.00 [75000/1000] 28
    Display mode 10: 720x480 @ 75.00 [75000/1000] 28
    Display mode 11: 720x576 @ 56.25 [56250/1000] 28
    Display mode 12: 720x576 @ 56.25 [56250/1000] 28
    Display mode 13: 720x576 @ 60.32 [60317/1000] 28
    Display mode 14: 720x576 @ 60.32 [60317/1000] 28
    Display mode 15: 720x576 @ 72.19 [72188/1000] 28
    Display mode 16: 720x576 @ 72.19 [72188/1000] 28
    Display mode 17: 720x576 @ 75.00 [75000/1000] 28
    Display mode 18: 720x576 @ 75.00 [75000/1000] 28
    Display mode 19: 800x600 @ 56.25 [56250/1000] 28
    Display mode 20: 800x600 @ 60.32 [60317/1000] 28
    Display mode 21: 800x600 @ 72.19 [72188/1000] 28
    Display mode 22: 800x600 @ 75.00 [75000/1000] 28
    Display mode 23: 1024x768 @ 60.00 [60004/1000] 28
    Display mode 24: 1024x768 @ 70.07 [70069/1000] 28
    Display mode 25: 1024x768 @ 75.03 [75029/1000] 28
    Display mode 26: 1152x864 @ 75.00 [75000/1000] 28
    Display mode 27: 1280x720 @ 60.00 [60000/1000] 28
    Display mode 28: 1280x768 @ 59.89 [59887/1000] 28
    Display mode 29: 1280x768 @ 59.89 [59887/1000] 28
    Display mode 30: 1280x768 @ 74.98 [74984/1000] 28
    Display mode 31: 1280x768 @ 74.98 [74984/1000] 28
    Display mode 32: 1280x800 @ 59.89 [59887/1000] 28
    Display mode 33: 1280x800 @ 59.89 [59887/1000] 28
    Display mode 34: 1280x800 @ 74.98 [74984/1000] 28
    Display mode 35: 1280x800 @ 74.98 [74984/1000] 28
    Display mode 36: 1280x960 @ 60.00 [60000/1000] 28
    Display mode 37: 1280x1024 @ 60.02 [60020/1000] 28
    Display mode 38: 1280x1024 @ 75.03 [75025/1000] 28
    Display mode 39: 1360x768 @ 59.89 [59887/1000] 28
    Display mode 40: 1360x768 @ 59.89 [59887/1000] 28
    Display mode 41: 1360x768 @ 74.98 [74984/1000] 28
    Display mode 42: 1360x768 @ 74.98 [74984/1000] 28
    Display mode 43: 1366x768 @ 59.89 [59887/1000] 28
    Display mode 44: 1366x768 @ 59.89 [59887/1000] 28
    Display mode 45: 1366x768 @ 74.98 [74984/1000] 28
    Display mode 46: 1366x768 @ 74.98 [74984/1000] 28
    Display mode 47: 1440x900 @ 59.89 [59887/1000] 28
    Display mode 48: 1440x900 @ 74.98 [74984/1000] 28
    Display mode 49: 1600x900 @ 59.88 [59883/1000] 28
    Display mode 50: 1600x900 @ 59.88 [59883/1000] 28
    Display mode 51: 1600x900 @ 59.95 [59954/1000] 28
    Display mode 52: 1600x900 @ 59.95 [59954/1000] 28
    Display mode 53: 1600x1024 @ 59.88 [59883/1000] 28
    Display mode 54: 1600x1024 @ 59.88 [59883/1000] 28
    Display mode 55: 1600x1024 @ 59.95 [59954/1000] 28
    Display mode 56: 1600x1024 @ 59.95 [59954/1000] 28
    Display mode 57: 1600x1200 @ 60.00 [60000/1000] 28
    Display mode 58: 1680x1050 @ 59.88 [59883/1000] 28
    DISPLAY MODE FOUND
    Display mode 59: 1680x1050 @ 59.95 [59954/1000] 28
    DISPLAY MODE FOUND
    ADAPTER DESCRIPTION
    DESCRIPTION: NVIDIA GeForce GTX 470
    VIDEO MEM: 1233
    REVISION: 163
    
    ***** GOING FULLSCREEN ***
    kglResizeBuffers : 1680 x 1050
    
    SWAP CHAIN DESC
    BufferCount: 1
    BufferDesc.Format: 28
    BufferDesc.Height: 1050
    BufferDesc.RefreshRate: 59.953999
    BufferDesc.ScanlineOrdering: 1
    BufferDesc.Width: 1680
    BufferUsage: 32
    Flags: 2
    OutputWindow: 1705566
    SampleDesc.Count: 1
    SampleDesc.Quality: 0
    SwapEffect: 0
    Windowed: 0
    IsFullscreen: 1
    KGL CREATE FONT Segoe UI
    KGL CREATE FONT Consolas
    [SETTINGS] LIVE_UPDATE: 0
    [SETTINGS] MAX_CHANNELS: 256
    ----- Listing FMOD audio drivers -----
    Id: 0
    Name: Speakers (High Definition Audio Device)
    System Rate: 44100
    Speaker Mode: STEREO
    Speaker Channels: 2
    
    Id: 1
    Name: Digital Audio (S/PDIF) (High Definition Audio Device)
    System Rate: 44100
    Speaker Mode: STEREO
    Speaker Channels: 2
    
    Currently selected driver: 0
    Audio log (AudioEngine.cpp:878): Audio DSP buffer size: bufferLength 1024, numBuffers 4
    Checking FMOD version 67602 required: 67602
    Audio log (AudioEngine.cpp:1143): Loading bank content/sfx/common.bank
    [ASSETTO_CORSA] SLEEP_TIME: -1
    [ASSETTO_CORSA] WARNINGS_AS_ERRORS: 0
    [TIMER] FORCE_TGT: 0
    CURRENT LOCALE en
    [OPTIONS] AUTOFLIP_RECOVERY: 1.000000
    [OPTIONS] DISABLE_SHOW_MODE: 0.000000
    [OPTIONS] PROVIEW_MODE: 0.000000
    [OPTIONS] RENDER_SPLINE: 0.000000
    CREATING YEBIS CAMERA
    Creating render target 1680 1050
    LOADING PP SET:default
    Loading PP set from: system/cfg/ppfilters/default.ini
    Creating render target 1680 1050
    Creating render target 1680 1050
    Creating render target 1680 1050
    RE-INSTANTIATE g_pPfxContext 0000000000000000
    Numbersofparticles: 10
    Default PP filter:default
    Requested set is the same already in use, no actions
    ******** Kunos Simulazioni Physics Engine ********
    ODE BUILD FLAGS: ODE ODE_EXT_no_debug ODE_EXT_trimesh ODE_EXT_opcode ODE_OPC_16bit_indices ODE_OPC_new_collider ODE_EXT_mt_collisions ODE_EXT_threading ODE_single_precision
    USING FF LOW SPEED VALUES: 3.000000 kmh MIN_VALUE:0.010000
    LOGICAL CPU DETECTED: 4
    INITIALISING PHYSICS THREAD POOL WITH 2 THREADS
    Initialising threading with: 4 cores
    [THREADING] SET_THREAD_AFFINITY_MASK: 0
    [THREADING] USE_TIMER_PROCESS: -1
    TimerProcess: OFF
    Update Clouds Generation to 4_mid_clear
    Creating render target 512 128
    [MIRRORS] FOV: 10.000000
    [MIRRORS] FAR_PLANE: 400.000000
    KGL CREATE FONT Segoe UI
    KGL CREATE FONT Segoe UI
    [BENCHMARK] ACTIVE: 0
    [REPLAY] ACTIVE: 0
    [REMOTE] ACTIVE: 0
    [LIGHTING] SUN_ANGLE: -8.000000
    [LIGHTING] TIME_MULT: 1.000000
    [LIGHTING] CLOUD_SPEED: 0.200000
    [RACE] AI_LEVEL: 98.000000
    -----------PRINTING RACE INI-----------
    [BENCHMARK]
    ACTIVE=0
    
    [CAR_0]
    DRIVER_NAME=R2D2
    MODEL=-
    MODEL_CONFIG=
    NATIONALITY=Planet Earth
    SKIN=01
    
    [DYNAMIC_TRACK]
    LAP_GAIN=1
    PRESET=5
    RANDOMNESS=0
    SESSION_START=100
    SESSION_TRANSFER=100
    
    [GHOST_CAR]
    ENABLED=0
    FILE=
    LOAD=1
    PLAYING=1
    RECORDING=1
    SECONDS_ADVANTAGE=0
    
    [GROOVE]
    MAX_LAPS=1
    STARTING_LAPS=1
    VIRTUAL_LAPS=10
    
    [LAP_INVALIDATOR]
    ALLOWED_TYRES_OUT=-1
    
    [LIGHTING]
    CLOUD_SPEED=0.2
    SUN_ANGLE=-8
    TIME_MULT=1
    
    [RACE]
    AI_LEVEL=98
    CARS=1
    CONFIG_TRACK=
    FIXED_SETUP=0
    MODEL=acvr_corvette_1969
    MODEL_CONFIG=
    PENALTIES=0
    RACE_LAPS=3
    TRACK=woodgreen
    
    [REMOTE]
    ACTIVE=0
    GUID=
    NAME=
    PASSWORD=
    REQUESTED_CAR=
    SERVER_IP=
    SERVER_PORT=
    TEAM=
    
    [REPLAY]
    ACTIVE=0
    FILENAME=
    
    [SESSION_0]
    DURATION_MINUTES=0
    NAME=Hotlap
    SPAWN_SET=HOTLAP_START
    TYPE=4
    
    [TEMPERATURE]
    AMBIENT=26
    ROAD=37
    
    [WEATHER]
    NAME=4_mid_clear
    
    -----------END RACE INI-----------
    [SESSION_0] TYPE: 4
    Creating physics track: woodgreen []
    WARNING: Surface definition file content/tracks/woodgreen/data/surfaces.ini not found
    ADDED TRACK SKIN OVERRIDE: default
    LOADING MODEL content/tracks/woodgreen/woodgreen.kn5
    VERSION=6
    Loading 33 textures
    DEBUG TIMER: TrackAvatar::init3D():222.329357
    CREATING STATIC SUBSPACE AT INDEX:1
    CREATING STATIC SUBSPACE AT INDEX:10001
    LOOKING FOR: content/tracks/woodgreen/ai/fast_lane.ai
    DEBUG TIMER: AISpline::calculateNormals:0.014790
    LOOKING FOR: content/tracks/woodgreen/ai/pit_lane.ai
    NO PIT LANE FOUND: content/tracks/woodgreen/ai/pit_lane.ai
    Scanning 0 points
    SPLINE POINTS COUNT : 0  | PAYLOADS COUNT : 0
    Hint file :content/tracks/woodgreen/data/ai_hints.ini not available
    DEBUG TIMER: INIT TRACK SPLINES:1.257744
    DEBUG TIMER: TrackAvatar::initPhysics():112.593933
    IDEAL LINE FROM AI LINE
    WARNING: TRACK :: NO POSITION DATA FOUND
    TRACK LENGTH: 0.000000
    DEBUG TIMER: TrackAvatar::TrackAvatar:393.640744
    [RACE] FIXED_SETUP: 0
    [TEMPERATURE] AMBIENT: 26.000000
    [TEMPERATURE] ROAD: 37.000000
    [RACE] CARS: 1
    
    CRASH in:
    OS-Version: 6.1.7601 (Service Pack 1) 0x100-0x1
    ERROR: SymGetLineFromAddr64, GetLastError: 487 (Address: 000007FEFD27B3DD)
    000007FEFD27B3DD (KERNELBASE): (filename not available): RaiseException
    ERROR: SymGetLineFromAddr64, GetLastError: 487 (Address: 000007FEF652EF63)
    000007FEF652EF63 (MSVCR120): (filename not available): CxxThrowException
    ERROR: SymGetLineFromAddr64, GetLastError: 487 (Address: 000007FEF6730986)
    000007FEF6730986 (MSVCP120): (filename not available): std::_Xinvalid_argument
    d:\dev\dev_pc_master_race\kscommon\inireader.cpp (387): INIReader::getInt
    d:\dev\dev_pc_master_race\acs\caravatar.cpp (580): CarAvatar::initCommon
    d:\dev\dev_pc_master_race\acs\caravatar.cpp (869): CarAvatar::CarAvatar
    d:\dev\dev_pc_master_race\acs\sim.cpp (1368): Sim::addCar
    d:\dev\dev_pc_master_race\acs\racemanager.cpp (418): RaceManager::initOffline
    d:\dev\dev_pc_master_race\acs\racemanager.cpp (171): RaceManager::loadSessions
    d:\dev\dev_pc_master_race\acs\sim.cpp (302): Sim::Sim
    d:\dev\dev_pc_master_race\acs\splashscreen.cpp (310): SplashScreen::postRender
    d:\dev\dev_pc_master_race\ksgame\game.cpp (181): Game::onIdle
    d:\dev\dev_pc_master_race\ksgame\game.cpp (210): Game::run
    d:\dev\dev_pc_master_race\acs\acs.cpp (462): wWinMain
    f:\dd\vctools\crt\crtw32\dllstuff\crtexe.c (618): __tmainCRTStartup
    ERROR: SymGetLineFromAddr64, GetLastError: 487 (Address: 00000000773959CD)
    00000000773959CD (kernel32): (filename not available): BaseThreadInitThunk
    ERROR: SymGetLineFromAddr64, GetLastError: 487 (Address: 00000000774CB981)
    00000000774CB981 (ntdll): (filename not available): RtlUserThreadStart
    
     
  7. luchian

    luchian Administrator ACM Racing Team ACM Club Driver

    Joined:
    Jun 3, 2014
    Likes Received:
    433
    Sorry, forgot about this one :D.

    I see some warning, but no errors..
    Maybe it's track related ?
    Try an official track ? (do other cars work on this one ?)
     
  8. zen-ko

    zen-ko New Member

    Joined:
    Jun 5, 2016
    Likes Received:
    1
    The track is OK. Managed to fix the issue with the Content Manager tool using the Migration helper options 8)
    Great stuff!
     
  9. Marco17_ok

    Marco17_ok New Member

    Joined:
    Apr 4, 2017
    Likes Received:
    0
    Hi, I have prepared a car model to AssettoCorsa, but when I try to load a race with this car, the game crash and return to the menù, any helps? Thanks.
     

    Attached Files:

    • log.txt
      File size:
      61.1 KB
      Views:
      39
  10. luchian

    luchian Administrator ACM Racing Team ACM Club Driver

    Joined:
    Jun 3, 2014
    Likes Received:
    433
    You seem to have a lot of errors linked to missing data (like some .lut files, for example).
    Maybe try starting with a copy of physics from a working modded car (or sample project), and build on that ?

    In any case, this is merely a suggestion as I wouldn't know to pin-point and solve all the errors at this moment.
     
  11. Marco17_ok

    Marco17_ok New Member

    Joined:
    Apr 4, 2017
    Likes Received:
    0
    The data is from another car that work with it, i've also followed a tutorial but anithing