Sezonul 3 - CLASAMENT

Discussion in 'RACING LEAGUE ROMANIA' started by ihlades, May 15, 2019 at 8:11 PM.

Thread Status:
Not open for further replies.
 1. ihlades

  ihlades Administrator Staff Member

  Joined:
  Sep 19, 2014
  Messages:
  184
  Likes Received:
  142
  Location:
  Bucharest, RO
  Sezonul 3 din Racing League Romania a debutat în weekend-ul ce-a trecut, aducând totodată câteva schimbări importante în formatul competiției. Încă o dată au dispărut cai putere, odată cu trecerea la o nouă mașină: Mazda MX-5 Cup. Viteza scăzută a adus cu sine și dueluri mai strânse ca niciodată combinate cu o dinamică accentuată a curselor; au fost aduse și schimbări ale regulamentului în ceea ce privește penalizările iar toate acestea au concluzionat într-o etapă de debut disputată echilibrat între cei mai rapizi piloți din RLR.

  Mai mult ca niciodată se pare că vom avea un concurs între viteza pură a unora și constanța altora, fapt dovedit de primii doi piloți din clasament. Deși nu a participat la nicio sesiune oficială de antrenamente, #01 N. Victor s-a instalat comfortabil în pole-position și a câștigat la pas prima cursă afișând cei mai buni timpi în fiecare dintre sesiuni. Chiar dacă a fost cel mai rapid și în a doua cursă, atunci când piloții pornesc în ordinea inversă rezultatelor din prima întrecere, navigatul prin pluton și numeroasele incidente l-au surprins pe campionul en-titre pe poziția a 5-a la sfârșitul cursei. Una peste alta a fost o etapă productivă pentru el, adunând nu mai puțin de 36p, dar nu a reușit să se impună în modul categoric în care reușea sezonul trecut. Unul dintre motive poate fi că de data aceasta nu mai e suficient să fii cel mai rapid, priceperea în a naviga printre concurenți, a-ți păstra și a câștiga poziții în cursă căpătând o importanță accentuată.

  Așa a reușit #12 C. Alex să strângă 35p, numai 1p mai puțin decât liderul clasamentului. Deși Alex nu a primit niciun punct pentru locul 7 obținut în calificări și nu a reușit să stabilească cel mai bun timp în niciuna dintre cele două curse, constanța și perseverența afișate l-au propulsat pe locurile 3, respectiv 1 în manșele de concurs. Proaspăt sosit în breasla RLR, #12 C. Alex se autopropune ca una dintre valorile grupului nostru încă din prima cursă la care a participat!

  Podiumul clasamentului este completat de #09 C. Luchian, un binecunoscut performer în cursele RLR prin abilitatea sa de a rezolva orice duel pe circuit chiar și atunci când este în dezavantaj. O performanță curată și constantă l-au adus pe locurile 6, respectiv 2 în curse astfel că adună 27p după prima etapă. La egalitate cu el se află vicecampionul din sezonul trecut, #78 C. Luci care deși nu a apucat să se antreneze corespunzător, oglindește performanța lui #09 C. Luchian și reușeste un loc secund și un loc 6 în cele două manșe. Cu două locuri 4 în curse și al treilea rezultat în calificări, #25 P. Andrei reușește să fructifice viteza pe care a afișat-o încă de la primele întreceri organizate în RLR, așa că adună și el tot 27p.

  Ați zice că e o luptă strânsă pentru ultima treaptă a podiumului, dar la numai 3p în spate #17 D. Dan deja anunță probleme pentru cei trei veterani RLR de mai sus. Ocupând o dată locul 7 și a doua oară locul 3 în curse, Dan și-a confirmat abilitățile sale de racer și tocmai ne-a anunțat că vrea să îi detroneze pe cei care credeau că și-au însușit locul 3 în clasament.

  Drept dovadă a luptelor strânse de pe circuit, sunt numai 8p distanță între locul 7 și locul 13 în clasament. În ordinea clasării, 7 piloți anunță deja spectacolul de la mijlocul plutonului din sezonul 3: #74 S. Cristian, #81 ML. Mihai, #77 G. Mihnea, #05 P. Dorin, #82 S. Gabriel, #88 M. Daniel și #22 D. Radu. Notabilă este performanța lui #22 D. Radu care în lipsa antrenamentului și fără a participa în prima manșă de concurs, a reușit să intre rapid în ritm și să-și revendice punctele cuvenite.

  #04 C. Eduard (5p), #11 M. Gabriel (5p), #64 Z. Catalin (2p) și #44 M. Razvan completează clasamentul, cu mențiunea că Răzvan a primit puncte numai pentru rezultatul din calificări, lipsind de la cele două curse din motive tehnice.

  Se profilează un sezon foarte disputat în care vom vedea mai multe abordări ale competiției. Va avea de câștigat viteza pură sau strategia responsabilă, urmărind curse curate și rezultate constante? Suntem de-abia la început, așa că și noi așteptăm răspunsul la fel de mult!


  RLR_S3_E1.png
   
  epicl and luchian like this.
 2. luchian

  luchian Administrator Staff Member

  Joined:
  Jun 3, 2014
  Messages:
  2,293
  Likes Received:
  924
  E luna mai, incepe sa se simta aroma de vara pe ici-colo. Avem si cateva zile libere, e usor sa ne lasam imbiati la cate o plimbare mai lunga sau mai mare. Etapa cu numarul 2 nu a avut sansa de partea ei. Ca prezenta. Cei care au alergat insa, au avut parte de distractie (din ce am vazut urmarind reluarea primei curse) si mai ales de puncte "usoare". Vorba vine, pentru ca N.Victor a tras cu dintii pentru a-si face "norma" serii, si tot nu i-a iesit. D.Radu s-a incapatanat sa reziste si sa ii fure locul 1 in cursa 1 :). Macar asta este una din calitatile MX5-ului ce trebuiesc recunoscute: te poate face sa te simti erou si/sau neputincios in aceeasi seara. Abuzeaz-o barbateste dar cu blandete si esti rasplatit. Treci dincolo de limita, si incepe sa ti se opuna.
  Distractia nu a fost insa doar in 2, ci in 4 cel putin. Atat D.Dan cat si G.Mihnea si-au aratat indemanarea in a negocia cu MX5 si au contribuit la spectacolul oferit fanilor. Dan chiar a reusit o tripleta, terminand toate sesiunile pe ultima treapta a Podiumului. G.Mihnea n-a reusit sa mentina ritmul din calificari (locul 2) si a terminat ambele curse pe locul 4. Mai jos, S.Cristian a avut o prezenta discreta in curse, dar si-a adjudecat puncte pretioase, care l-au ajutat sa urce 2 pozitii in clasamentul general pana pe 5. Din declaratiiloe fanilor, aseteptarile se pare ca erau mai mari pentru P.Dorin, cel din urma insa nu a reusit sa concretizeze ba chiar nu termina cursa 2, din motive necunoscute inca. Interogat fugar de catre reporterul nostru, P.Dorin a refuzat orice comentariu dar a lasat sa se inteleaga ca etapa urmatoare va avea un alt deznodamant. Tot cu un abandon s-a terminat etapa si pentru M.Gabriel, dar din nou ne lipsesc declaratii oficiale despre context. Mezinul R.Iulian incheie grila de puncte a serii, si se instaleaza pe locul 12 la general, dupa o inscriere tardiva care l-a impiedicat sa ia startul in prima etapa.

  Ca o nota de final, nu va lasati pacaliti nici de prezenta, nici de modificarile masive din clasament. Dupa cum poate stiti deja, fiecare pilot are dreptul la un "jocker", i.e. o etapa (cea mai slaba) care nu se ia in calcul la final de campionat. Fiti cu ochii pe C.Alex (un mic detaliu - o cursa IRL@Zolder - l-a tinut departe de circuitul virtual we asta) si pe trio-ul la egalitate de puncte C.Luchian-P.Andrei-C.Luci ! Va fi foc iar prima scanteie se anunta in Germania, in etapa 3.

  Genau, wir sehen uns auf dem Nürburgring!

  ERRATUM: De fapt, P.Dorin a facut un efort considerabil (dat fiind ca a alergat singur mai toate cele 30 de minute) si a trecut linia de finish corespunzator si in a doua cursa a serii. Clasamentul a fost updatat in consecinta, si comisia isi cere scuze pentru eroare :D- cu atat mai mult cu cat nu e neglijabil, Dorin facand un salt de 3 pozitii la general.


  RLR_S3E2.png
   
  Last edited: May 21, 2019 at 8:10 PM
Thread Status:
Not open for further replies.
 1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
  By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
  Dismiss Notice