1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Featured TUTORIAL Your FIRST car in Assetto Corsa - Basic Guide

Discussion in 'Car Models | Physics' started by luchian, Aug 22, 2017.

  1. lockheed

    lockheed New Member

    Joined:
    Jan 1, 2018
    Likes Received:
    0
    Yes, I know and I modified all the files as in the guide, the file "proview_nodes.ini" was exactly the same as the one of the car in the guide, but obviously mine has the names I put in my model.

    I'll do everything again from the beginning tomorrow.
     
  2. luchian

    luchian Administrator ACM Racing Team ACM Club Driver

    Joined:
    Jun 3, 2014
    Likes Received:
    611
    There must be an error somewhere, because as you can see, sample works, yours doesn't :D.
    Yes, sometimes starting fresh is a better idea.
     
    lockheed likes this.
  3. AccAkut

    AccAkut New Member

    Joined:
    Sep 4, 2017
    Likes Received:
    16
    oh, thought those I have their were the bare minimum. Especially surprised about the lack of SUSP_ empties
     
    Last edited: Jan 3, 2018
    luchian likes this.
  4. lockheed

    lockheed New Member

    Joined:
    Jan 1, 2018
    Likes Received:
    0
    Thank you all, everything works quite well, excluding some troubles that I think are caused in the export process (the wheels are giant! and the car goes backwards:ROFLMAO:), but the car loads in game and I can "drive" it.
    I have one more question: is it possible to use another bank file or to create one from zero? I tried two other *.bank but I couldn't hear the engine sound.
     
    Last edited: Jan 3, 2018
  5. garyjpaterson

    garyjpaterson Member

    Joined:
    Jun 28, 2017
    Likes Received:
    51
    Giant wheels suggest you have scaled the dummys at one point or another - either reset xforms or just create new ones - doesn't matter what size, as long as they are never scaled.

    You can change bank file with whatever you want, but you always have to make sure the GUIDs file is correct, so replace your car name with whatever car you have borrowed from
     
    lockheed and luchian like this.
  6. luchian

    luchian Administrator ACM Racing Team ACM Club Driver

    Joined:
    Jun 3, 2014
    Likes Received:
    611
    lockheed likes this.
  7. lockheed

    lockheed New Member

    Joined:
    Jan 1, 2018
    Likes Received:
    0
    Now the car work well, but in a strange situation...
    - the model looks ok in 3DS Max
    - the wheels are microscopic in the KSEditor
    - the car looks ok in game, but the weels have a little offset respect their original position

    But for now I'm happy:lol: , now it can be driven normally;)

    I'll try to change the sound effects later, thanks @garyjpaterson and @luchian
     
  8. AccAkut

    AccAkut New Member

    Joined:
    Sep 4, 2017
    Likes Received:
    16
    the position ingame is totally independent on how you positioned them in 3D Max, its all done via suspension.ini
     
    luchian likes this.
  9. lockheed

    lockheed New Member

    Joined:
    Jan 1, 2018
    Likes Received:
    0
    I imagined that, I'll try to modify that parameters then.
     
  10. massimino

    massimino New Member

    Joined:
    Yesterday
    Likes Received:
    0
    why is the reason?
    try modifying suspension.ini but only change the wheelbase and the distance between wheels. Sorry for my English, I'm Argentine


    edit:
    I would like to know too, how to create fire in the exhaust, and how to generate the stop lights when braking (I know it is something more advanced.)
     

    Attached Files:

    Last edited: Jan 16, 2018 at 1:19 AM
: tutorial, car mod